Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg om anmälningarna mot Bachirou och Gero: "Det gör mig förvånad"

Två ÖFK-spelare anmäls av riksombudet efter deras agerande i samband med attacken på Aly Keita. "Något märkligt", kommentrerar ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg. – Då har man ju missat den spelaren som tog bort förövaren från Keita, säger Kindberg.

Annons

En ordningsvakt brottar ner den 17-årige planstormaren under matchen mellan Jönköping Södra och Östersund.

På torsdagen kom Svenska fotbollförbundets riksombud med sitt yrkande efter skandalscenerna i Jönköping på månadskvällen. Han anmäler också ÖFK-spelarna Fouad Bachirou och Alhaji Gero för deras agerande i samband med att 17-åringen stormade planen och sedan omhändertogs.

Bachirou ska ha riktat en spark mot 17-åringen, medan Gero riktade ett slag mot densamme när han fördes ut från planen av ordningsvakter. Det säger Riksombudet Artur Ogelid till Sportbladet.

LÄS OCKSÅ: Riksombudet yrkar på 1-1-resultat – Gero och Bachirou anmälda efter skandalmatchen

– Det förefaller något märkligt. Då har man ju missat den spelaren som tog bort förövaren från Keita, det har man inte tagit upp. Det gör mig lite förvånad när man tar upp de andra två, särskilt Fouad, men det får vi återkomma till, kommenterar ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg anmälningarna när Sporten når honom.

Det är Sam Mensiro som du syftar på?

– Ja. Det förefaller man då ha missat, men det får vi se. Sedan vet jag inte vilka mer som är anmälda, jag har ingen aning. Vi vet ju att förövaren har kommit in på planen, det måste ju vara med om huruvida säkerheten är tillfredställande. Det vet jag inte ens om det är berört. Vi måste titta igenom anmälan och motiven hur de har sett på det.

LÄS OCKSÅ: 17-åringen inte Jönköpingssupporter enligt riksombudet – Daniel Kindberg: "Hur vet man vem som är supporter till vilket lag?"

Fouad Bachirou anmäls för en spark mot den 17-årige planstormaren i matchen mellan Jönköping Södra och ÖFK på måndagen.

Anser du att det faktum att det är ni som drabbas av attacken bör ge era spelare mildare straff som påföljd?

– Det är ju händelsen i sig som måste avgöra det, är det proportionerligt det man har gjort i förhållande till det som de har varit utsatta för, det är det viktiga, säger Kindberg, och utvecklar:

– Att Fouad i rent nödvärn försvarar sig sälv och sin lagkamrat , det kan man väl ha uppfattningar och tyckanden om ifall det är proportionerligt eller inte, men där ser jag väl att det finns förklaringar till både Sam Mensiro och Fouads ageranden, säger Kindberg.

LÄS OCKSÅ: Fouad Bachirou om rädslan – och sparken mot förövaren: "Aldrig varit med om något liknande"

– Däremot det Gero gör, att han hytter åt honom när han kommer och går, det tycker jag är olämpligt gjort. Där kan man ju inte hävda något nödvärn och det är inte särskilt proportionerligt. Nu tror jag inte att han träffar, men det är ju ändå olämpligt, det kan jag tycka.

Alhaji Gero vill inte själv uttala sig om anmälningen mot honom på torsdagens träning.

– Jag fick precis höra det och uppriktigt sagt så vill jag inte kommentera eller prata om det. Vi fokuserar och laddar för lördagens match nu, säger Alhaji Gero.

Vad gäller straff för ÖFK-spelarna kan deras ageranden bli kostsamma.

– Den frågan har jag lämnat helt till Disciplinnämndens bedömning, men de följder som kan bli aktuella är antingen avstängning, böter eller att det stannar vid en erinran, säger Artur Ogelid till Sportbladet.

LÄS OCKSÅ: Disciplinnämndens beslut efter skandalmatchen dröjer: "Aldrig varit i den här situationen"

Annons