Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK:s supportrar sjöng Jämtlandssången på Emirates Stadium – se klippet här

Artikel 296 av 299
ÖFK i Europa League
Visa alla artiklar

Christer Resman och hans kärlek Ann Bergström befann sig på Emirates Stadium när Östersunds FK slog Arsenal. Innan avspark tog supportrarna ton och sjöng Jämtlandssången – se det mäktiga klippet i spelaren nedan:

– Det har aldrig varit så här många som har sjungit Jämtlandssången utanför Storsjöyran eller Jämtlands län någonsin, det är inte en möjligt, säger Christer Resman och fortsätter:

– Det var häftigt och mäktigt helt klart.

Klippet när ÖFK:s supportrar sjunger Jämtlandssången på Emirates stadium en dryg timme innan avspark har i skrivandets stund fått över 110 000 tittningar och nästan 2 300 delningar.

Trodde du att det skulle få sådan uppskattning?

– Nej, nej hur många jämtar är vi? säger en glad Christer Resman.

Enligt statistik från SCB bor det 129 806 personer i Jämtlands län.

Även utanför arenan sjöng supportrarna Jämtandssången.

– Falkarna ska ha en jävla stor eloge för vad de har ordnat. Det har varit kanon hela vägen från samlingen i parken, att styra upp så att 5 000 personer tågar dit tillsammans, säger Christer Resman.

Han har varit en ÖFK-supporter i flera år men matchen mot Arsenal i London är den första av Europa League-matcherna som Christer Resman har haft möjlighet att se.

– Jag har tyvärr jobbar men gumman har sett tre. Det här var min första i Europa League, jag tog semester för jag tänkte att det här kan jag inte missa, säger Christer Resman.

Hur var stämningen efter matchen när ÖFK vunnit men ändå var ute ur Europa League?

– Det tänkte man inte på de vann över arsenal hemma och det är bara ett lag gjort tidigare det här säsongen. Det var grymt.

Nu vill Christer Resman se Graham Potter som staty på torget.

– Potter som president efter Ljusberg det är han värd.

Tror du att ÖFK når Europa League igen?

– Ja jag tror faktiskt det, de har ju visat att de har där och att göra två mål på en minut det var ju hur häftigt som helst alla bara skrek "4-0, 4-0, 4-0", säger Christer Resman.

Här landar ÖFK efter bragden – supportrarna hyllar med sång: ”Stå upp för vårt ÖFK”

Fredrik Sjölund: Nu väntar en ny resa för ÖFK – framtidens ÖFK

Wenger berömde ÖFK:s teknik efter matchen – Potter: ”Han var imponerad av oss”