Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK-seger efter mål med frillan

En minimal nickskarv räckte för att comebackande Emir Smajic skulle ge ÖFK ledningen.
– Ibland får man göra mål med frillan, konstaterar Smajic efter 2–1-segern borta mot Värnamo.

Det var ett hårt skadedrabbat ÖFK som föll i hemmapremiären mot ett formtoppat Värnamo i våras. Sedan dess har Östersunds formkurva pekat uppåt medan smålänningarna haft det allt tyngre.

ÖFK kunde mönstra ett starkt manskap med enbart långtidsskadade Thomas Boakye och Linus Sjöberg otillgängliga.

En som var tillbaka var Emir Smajic som bara mäktat med två starter under säsongen.

Det dröjde bara drygt fem minuter innan måltjuven Smajic med en nickskarv gav laget ledningen efter en hörnvariant.

– Jag fick en liten, liten touch på den, men jag trodde först att någon annan gjorde målet, men sen sa de andra att ingen annan var på den, berättar Emir Smajic för Sporten.

Den skadeförföljde anfallarens tredje mål för säsongen på tre starter.

– Det är skönt att det släpper, det gör att man kan spela mer avslappnat sedan. Det kändes jättebra i kroppen hela matchen och jag kände inte av skadan i benet, säger Emir, som spelade en dryg timme innan han ersattes av Taylor Morgan.

Efter det tidiga målet följde sedvanligt bollrullande av ÖFK kombinerat med genombrottsförsök av trion Seon-Min Moon, Modou Barrow och Jamie Hopcutt.

Men efter 25 minuter blev man lite väl övermodiga och efter bolltapp högt upp i planen fick Värnamo stora ytor att kontra på. Högerbreddaren Dzenis Kozica tog en jättelöpning, fick bollen, och dunkade in kvitteringen i nättaket. Otagbart bakom Aly Keita, (som fick förtroendet i mål med nye Haraldur Björnsson på bänken).

– Man kan inte göra så mycket när han får på ett sånt där skott, menar Emir Smajic, vars lag inte lät sig nedslås och man skulle svara med ett nästan identiskt mål i minut 37. En kontring genom Jamie Hopcutt som serverade Seon-Min Moon som precis som Kozica gick på kraft mot en utrusande målvakt, upp i nättaket och 2–1 ÖFK.

I andra halvlek hade bortalaget länge god kontroll på händelserna, men då Värnamo flyttade upp i sin kvitteringsjakt i slutet blev det farligt, och hade det inte varit för ett par magnifika reflexräddningar av Aly Keita hade hemmalaget fått sin kvittering.

Men ÖFK höll ut, och kunde bärga tre poäng, vilket i nuläget ger en fjärdeplats i tabellen.

– Det blir så när vi leder, att de börjar lasta in. Det är ett lag som är väldigt duktigt på fasta situationer, men jag tycker vi försvarar otroligt bra och Keita gör ett par helt fantastiska räddningar, säger Emir Smajic.

– Som lag gör vi en fantastisk match och vi är helt överlägsna i första halvlek. Vi sköter vårat och håller oss till vårat spel. Så jag tycker att det var välförtjänt.