Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK skänker 20 000 till mångfald

Drygt 20 000 kronor. Så mycket kunde Östersunds fotbollsklubb, ÖFK, i helgen överlämna till organisationen Ingen människa är illegal.

Annons

På lördagen var det filmvisning på Bio Regina i Östersund. Det i sig är kanske inte så ovanligt, det ovanliga är att det är ÖFK som sponsrar filmvisningen.

– Det handlar om filmer kring integrationsfrågor i ett samarrangemang mellan Bio Regina, ÖFK och Ingen människa är illegal. ÖFK bjuder på filmvisningen, säger Anna Falk, som är engagerad i Ingen människa är illegal.

Syftet är att belysa vad som händer i världen och hur vi här i länet kan välkomna alla människor på flykt.

ÖFK jobbar för mångfald på många olika sätt. Att hjälpa till med denna filmvisning är ett sätt.

– Vi hade en konstutställning före valet. ÖFK har ju en kulturakademi som vi kör varje år. I år var den på temat konst. Väldigt mycket av den konst vi skapat såldes och pengarna vi fått in har vi skänkt till Ingen människa är illegal, förklarar Lasse Landin kanslichef på ÖFK.

Totalt handlar det om drygt 20 00 kronor som ÖFK skänker till organisationen.

– Vi tycker att det här är väldigt viktigt. Mångfald betyder väldigt mycket för oss. Jag tror att laget just nu kan representera 11 nationer och 25 olika språk. Vi tror verkligen på att mångfald ger styrka inte bara i föreningen utan hela samhället, förklarar Landin.

Lördagens filmvisning var den andra i ordningen, tanken är att filmvisningar ska återkomma en gång i månaden framöver.

Arrangemanget tog sin start efter valet.

– Då vi såg att Sverigedemokraterna fick stora framgångar i valet kände Bio Regina genom Johanna Gadd och Ingen människa är illegal att vi ville göra något. Vi vill jobba mot rasism och för mångfald, slår Anna Falk fast.