Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK-stjärnan Ammar borta till i maj

Ammar Ahmed opererar sitt ena knä i nästa vecka. En lös broskbit ska bort via titthålskirurgi. Det onda knät har hämmat Ahmed sedan i februari. Han blir sannolikt borta i en månads tid.

Annons

Tiden för rehabilitering hänger på vad ortopedispecialisten i Stockholm hittar inne i knät.

– Magnetröntgen tydde på en lös broskbit, men bilden tydliggörs ytterligare i samband med operation, berättar ÖFK:s sjukgymnast Frida Eklund.

– Tråkigt för Ammar och för oss alla i klubben, men vi kan inte göra mycket mer än hoppas på en snabb återkomst, menar tränare Graham Potter.

Han måste nu leta efter ett alternativ på mittfältet. Ammar Ahmed är annars en av de mest givna spelarna i truppen. Under hela fjolårssäsongen var han speluppläggare nummer ett.

– Han kommer tillbaks till Östersund så fort han genomgått operationen i nästa vecka, fortsätter Potter, som presenterar sin premiärtrupp direkt efter träningen vid lunchtid på fredag.

Det var redan i februari som Ammar Ahmed drog på sig skadan. Han fick en smäll på knäet under träningsmötet med Assyriska.

– Sen har skadan kommit och gått. Den blev sämre för två veckor sedan då han fick rejält ont. Därför genomgick han häromdagen en magnetröntgen. Där påträffades den lösa broskbiten som ligger och oroar. Nu ska den bort, berättar Frida Eklund.

Hon får sen överta ansvaret för Ammar Ahmeds rehabilitering. Det blir vattenträning och cykel i början.

– Jag hoppas vi kan hålla oss till målet om 2-4 veckors rehab innan han är spelklar igen, säger Frida Eklund.

Med operationsdatum 8 april kan alltså Ammar Ahmed bli spelklar igen, sannolikt tidigast i början av maj.