Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK-stjärnan Bachirou helt klar för Malmö FF: "Alla som känner mig vet att jag inte har trivts"

Efter många turer fram och tillbaka är det nu helt klart.
Östersunds mittfältsstjärna Fouad Bachirou lämnar för spel i svenska mästarna Malmö FF och har skrivit på ett fyraårskontrakt.
– Alla som känner mig vet ju att jag inte har trivts så mycket att bo i en liten stad i norr, säger han till osdsport.se.

ÖFK tappar en av sina nyckelspelare till en allsvensk konkurrent. Fransmannen Fouad Bachirou har, efter en lång tids rykten och spekulationer, nu skrivit på kontraktet med Malmö FF. Avtalet löper till och med 2021.

Bachirou satte sig på planet till Malmö under måndagskvällen, gör sin första träning med klubben på torsdag och kommer att spela i tröja nummer sju.

– Det känns väldigt spännande att vara här. Jag vill pröva mig själv på högsta möjliga nivå och i Sverige är det MFF som kan erbjuda mig den utmaningen. Jag ser fram emot atmosfären och de stora matcherna. Men framför allt vill jag vinna titlar och försöka nå Champions League, säger 27-åringen i ett pressmeddelande.

► (+) Sporten flyger till Teneriffa och punktmarkerar ÖFK:s träningsläger – följ resan live här

I augusti 2014 anslöt Bachirou till ÖFK som då spelade i superettan. Han har sedan dess vuxit ut till en av hela allsvenskans främsta mittfältare.

– Man kan lugnt säga att vi har vuxit tillsammans. Jag var ingen då jag kom till Östersund och laget hade väl 1000 personer på läktarna. Jag har så oerhört mycket att tacka ÖFK för, säger han till osdsport.se.

Däremot har livet utanför fotbollen inte varit optimalt, menar Bachirou.

► (+) Följ Östersunds FK säsongen 2018

– Fotbollen med alla spelare och ledare har varit fantastiska, men just den sociala biten utanför fotbollen har varit jobbig. Nu kommer jag närmare min familj, får lite mer sol på mig och tjänar lite mer. Men huvudskälet till att jag flyttar är att jag får spela kval till Champions League. Jag är ingen ungdom längre och kanske inte får en sådan här chans igen, säger han till osdsport.se.

MFF:s sportchef Daniel Andersson säger sig vara väldigt nöjd med förstärkningen:

– Det är en spelare som varit väldigt bra i allsvenskan och dessutom visat att han håller i internationellt spel. Han är en bolltrygg och intelligent mittfältare som jobbar hårt på planen, säger Andersson.

MER OM ÖFK

► (+) Hör Graham Potter berätta om årets kultursatsning hos Östersunds FK

► (+) Årets kultursatsning hos Östersunds FK – en musikal: "Fantastiskt"

► (+) Bildextra: Här är Bobo Sollanders tid i ÖFK – från okänd till publikfavorit

► (+) Första nyförvärvet om att vara tillbaka i Östersund "Sist jag var här blev vi totalt utspelade"

► (+) Graham Potter om trotjänarens besked att lägga av: "Han är en viktig del av vår kultur"