Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK-stjärnan: "Jag ville inte prata med någon"

Den svåra knäskadan gjorde att Thomas Boakyes säsong tog slut innan den knappt hunnit börja. Men positive Boakye låter sig inte nedslås.
– Jag är väldigt positiv och tänker att allt kommer att bli bra, säger han.

Skadan uppkom i matchen mot Husqvarna på påskaftonen.

– Jag vred till knät och hörde att det knäckte till, men jag insåg inte att det var så illa.

Beskedet om att det främre korsbandet i var av med – i värsta fall – ett års frånvaro från fotbollen som följd var ett tungt slag för snart 21-årige Thomas Boakye och Östersunds FK.

– Det var väldigt svårt att smälta till en början. Jag ville inte prata med någon. Det var inte lätt att behöva få så dåliga nyheter, berättar Thomas.

En dryg vecka efter beskedet har den värsta besvikelsen hunnit lägga sig och Thomas Boakye är säker på att inställningen är avgörande för att kunna komma tillbaka starkare.

– Jag försöker att tänka positivt. Skitsaker händer, men jag måste fortsätta vara mig själv, jag behöver inte ändra min karaktär eller min attityd utan bara fortsätta vara den jag är.

Fokus ligger nu på daglig rehabträning i väntan på operation i slutet av månaden.

– Jag ser fram emot att få den överstökad så att jag kan gå vidare och försöka göra framsteg därifrån.

Något mer spel denna säsong blir det troligtvis inte, och Boakye sitter på ett utgående kontrakt, men han vill helst inte prata om framtiden eller en eventuell fortsättning i ÖFK.

– Jag vill inte kommentera min kontraktsituation. Men Graham Potter har sagt till mig att klubben kommer att stå bakom mig och hjälpa och stötta mig. Så jag tror det kommer att lösa sig. Just nu är jag en ÖFK-spelare och jag tänker bara på att bli frisk för att kunna spela, sen efter det får vi se vad som händer.

Under tiden gör han sitt bästa för att stötta laget från läktarplats, och i lördags fick han glädjas åt säsongens första seger efter 3–0 mot Varberg.

Nästa match spelas på Studenternas i Uppsala, mot Sirius. En speciell plats för ÖFK där uppflyttningen till Superettan säkrades hösten 2012. Lite extra speciell för Thomas, som sköt matchens enda mål den där oktoberdagen.

– Det var en dröm som gick i uppfyllelse för mig och för ÖFK. Superettan har varit ett mål för klubben, och att få mitt namn i målprotokollet den dagen var häftigt. Ett stort ögonblick för mig och ett av de viktigaste målen jag har gjort.

Han förväntar sig ett revanschsuget Sirius som föll på målsnöret den gången, men som inför denna säsong tagit klivet upp till Superettan.

– När jag hörde att de gått upp tänkte jag direkt att det kommer bli en speciell fajt av derbykaraktär. Så det vore jätteviktigt med tre poäng där nere.

Tidigare artikel: Boakye på sjukhus "Knäet har svullnat upp"