Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK tappade segern på tre minuter

Rekordpublik och antiklimax på Jämtkraft Arena.

– Det är klart att man blir oerhört besviken när man leder med 2–0 bara tre minuter från slutet, sa mittfältskungen Ammar Ahmed efter 2–2 mot Landskrona BOIS.

Annons

Det var solklar loserkänsla i ÖFK-lägret efter delad poäng mot de meriterade skåningarna.

Men med två saftiga kallduschar i den 86:e minuten, på frispark, och den 89:e, dubbelnick, fick Landskrona med sig en poäng.

– En vunnen poäng för oss, sa en lättad BOIS-tränaren Jörgen Pettersson som strödde superlativ över ÖFK.

Som åskådare behöver inte vara någon driven fobollsexpert för dra slutsatsen att Potters grabbar borde fått med sig hela poängskörden.

ÖFK dominerade kraftigt under den första halvleken och stapplade kvalificerade chanser på hög.

Tobi Josephs 1–0 i den femte minuten var precis lika logiskt som Thomas Boakyes kanon till 2–0 på en målvaktsretur i den 31:a minuten.

Och som sagt. Det fanns ytterligare en handfull utsökta chanser där man kunde ha stängt matchen.

De saftigaste var när Ahmed skickade iväg en halvvolley från 20 meter i underkant av ribban 38 minuter in i den första halvleken. För att inte tala om Seon-Min Moon som elegant gjorde sig helt ren med BOIS-målvakten sex minuter från matchslut, men bara fick till ett knallpulverskott som Halvorsen kunde tippa till hörna.

– De ändrade ju taktiken i andra halvlek och flyttade upp hela laget och började tjonga långbollar bakom vår backlinje. Men det är ju bara så att gör man inte mål på sina chanser så straffas man till slut, sa en besviken Ammar Ahmed.

Lagkapten och målvakten Petter Augustsson förbannade sig själv när frisparksmålet kom på tapeten.

– Den är helt oförklarlig för det var ju ingen kamp mellan spelare. Sen hör jag inte domarens signal och är inte beredd när skottet kommer. Den bollen ska jag bara ta, sa Petter om 2-1 reduceringen som smet in vid den högra stolpen.

Kvitteringen i 89:e efter ett inlägg från Erik Andersson hade också lite flaxstämpel över sig.

– Jag kommer upp perfekt på den bollen och får en riktigt bra träff med pannan. Tyvärr går den först i ribban men returen studsar ut till mig och jag kan med liten marginal nicka in den, berättade lagkaptenen Linus Malmqvist.

Malmqvist var klart nöjd över poängen med tanke på matchbilden.

– Vi är inte riktigt på tårna under första halvtimmen och blir straffade två gånger. ÖFK var bra och hade väldigt skickliga spelare individuellt. Det blev en jobbig uppförsbacke men med moral, kämpainsats och lite tur lyckades vi få med oss en poäng och det känns naturligtvis väldigt bra.