Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖFK vände och vann jämn DM-final

/
  • Frösöns innermittfältare Viktor Andersson mot förra Frösö­spelaren Fredrik Löfgren – för dagen högerback i ÖFK.

Kristoffer Henrikssons 1–0-mål gav ÖFK skrämselhicka. Men bara i tio minuter. Sen kom 1–1 och i andra halvlek också 2– och 3–1. Men ÖFK fick slita för DM-finalsegern.

Annons

– Jätteskönt! Men visst kan man tycka att det ska vara större skillnad mellan oss och Frösön, medgav Niklas Dahlström i ÖFK.

Avancemang till Svenska Cupen och 5 000 kronor var den officiella vinsten för ÖFK. Viktigt var också att laget fick en psykologisk kick av att äntligen vinna en tävlingsmatch. Det visade inte minst den enorma glädje som ÖFK:arna efteråt gav uttryck för via enorma jubel och hurrarop.

– Skönt. Frösön gjorde en bara match och vi fick kämpa. Det var ingen ”walk in the park”, sa Dahlström.

– Ja, det kan man tycka, men den här typen av matcher är jättesvåra. Vi har all press på oss. Frösön är bra, de stängde ytorna och har många duktiga bollspelare.

Huvudtränaren ”Kalle” Björklund sköt in.

– Vi kom hela tiden ett halvt steg för sent. Men det var viktigt att vinna, annars kunde det bli en psykisk knäck för oss.

En psykisk knäck, dock av miniformat, kom ändå. Detta sedan Frösön överraskande gjort 1–0 på straff i 14:e minuten. Upprinnelsen var att Lars Oscarsson hade fällt Kristoffer Henriksson. Henriksson klev upp och dundrade in straffen även om Lennart Sandahl var nära att parera.

Chockvågorna varade bara i elva minuter innan ÖFK var tillbaka i matchen. Pigge Jacob Widgren pressade Frösömålvakten Dennis Grönlund så hårt att han sköt bollen på Widgren och in i eget mål.

Andra halvlek vanns av ÖFK med 2–0 (två nickmål av Andreas Sipuri när Grönlund var överspelad och Viktor Roos på hörna), men spelmässigt måste vi kunna kräva mer av laget.

Frösötränaren Markus Englund hittade ljuspunkter.

– Ett fall framåt. Vi stod upp bra och visade hjärta. Jag tycker inte att det skilde två divisioner mellan oss.

Mål: 1–0 (14, straff) Kristoffer Henriksson, 1–1 (25) Jacob Widgren, 1–2 (60) Andreas Sipuri, 1–3 (62) Viktor Roos.

Hörnor: 3–3.

Varningar: Martin Johansson, ÖFK, Patrik Lindgren, Frösön.

Domare: Peter Boije, Östersund.

Publik: Cirka 150.

Mer läsning

Annons