Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK värvar mittfältare från Ytterhogdal – Curtis Edwards klar för allsvenskt spel

Östersunds FK har gjort klart med sitt andra nyförvärv i sommar.
Det är mittfältaren Curtis Edwards som byter klubb inom länet – från Ytterhogdal till ÖFK:s allsvenska trupp.

Annons

ÖFK har som bekant tidigare värvat Piotr Johansson på lån från Malmö FF, och under transferfönstret förväntas klubben presenteras ytterligare några nya namn.

Spelare nummer två är ingen stor överraskning eftersom Curtis Edwards ända sedan träningsmatchen mot Djurgården – där ÖFK lånade in fem spelare från Ytterhogdal – fortsatt träna med Östersundsklubben.

På dessa träningar har alltså Curtis Edwards imponerat så pass mycket att han numera kan kalla sig allsvensk spelare.

Engelsmannen var för några år sedan på vippen att få ett A-lagskontrakt med Middlesbrough.

Ytterhogdal förlorar alltså en mycket duktig spelare inför fortsättningen av division 3-fotbollen, men vilar inte heller på hanen när det gäller nya spelare.

Det blir faktiskt en rejäl omsättning med spelare för Härjedalsklubben, som med sina goda brittiska kontakter redan har klart med ersättare för Edwards.

Namnet är Bruno Pilatos, 23-åring som liksom Curtis Edwards spelat i Middlesbrough och Darlington. Bruno Pilatos har också gjort några ungdomslandskamper för England.

Från USA ansluter också målvakten James Rizzardo (Maryland) och från England utespelarna Wesley Nelson (Fleetwood Town), Liam Harris (Lincoln) och Sumaij Cissa (Bradford).

På plussidan finns också "Vovva" och Vitalij Ruudii som återkommer från Myssjö/Oviken.

Ytterhogdal tappar Alex Hinault och Lewis Moynes som återvänder till England.