Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖFK vidare till playoff i Europa League efter mål av Somi och Pettersson

 
ÖFK 2017
Visa alla artiklar

Det blev vinst för ÖFK i det andra mötet mot CS Fola Esch, i den tredjeomgången av kvalet till Europa League. Matchen slutade 1–2 och med det resultatet är ÖFK vidare till playoff i Europa League.

Fola Esch har inte förlorat en enda match på hemmaarenan Stade Émile Mayrisch, sedan maj 2015, något som ÖFK nu har ändrat på. Fola som är ett offensivt lag pressade ÖFK bra inledningsvis i matchen. I den 6:e minuten hade Fola en halv cykelspark strax utanför ÖFKs högra stolpe.

ÖFK fick kämpa för att ta sig in i matchen och efter en kvart började man känna igen laget med dess bollrullande spel. Dock blev det aldrig riktigt farligt när ÖFK närmade sig hemmalagets staffområde, utan en av de bästa chansen kom när Hopcutt var nära på att nicka bollen i mål, men den gick utanför.

Veldin Muharemovic drog på sig ett gult kort i 20:e minuten och irriterat var det på planen matchen igenom. Alhaji Gero skapade också ÖFK:s vassaste målchans under första när han kom med ett skott som gick strax utanför Folas högra stolpe.

Under sista kvarten av den första halvleken drog Fola upp tempot framåt och skapade en hel del målchanser. I 38:e minuten fick Aly Keita rädda ett bra skott från en Fola–spelare och det var så långt den bästa chansen i matchen för något av lagen.

ÖFK startade andra halvlek bäst men det blev succélaget Fola Esch från Luxemburg som i den 52:a minuten gjorde det första målet i matchen. Men jublet hos Fola Esch blev kortvarigt och i den 59:e minuten chippar Fouad Bachirou bollen till Gabriel Somi som placerar den fint i målet bakom Thomas Hym.

Efter ÖFK:s mål tryckte laget bara på mer och mer tills Tom Pettersson i den 66:e minuten kunde göra det andra målet för ÖFK. Därmed blev det tungt för Fola som då var tvungna att göra tre mål för att ta sig vidare, vilket de inte lyckades med. Utan Fola Esch föll tillbaka och under de sista 15 minuterna såg laget väldigt trött ut. ÖFK ägnade sina sista 15 av matchen med att bara passa runt bollen.

Med de två vinsterna mot Fola Esch, så tog ÖFK sig vidare till playoff i Europa League. Vilka de får möta där lottas den 4 augusti klockan 13.00.