Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖGIF blev sjunde bästa klubb

Länets fri­idrottare stod för fina prestationer vid Falu-Kurirenspelen. Av totalt 47 klubbar blev ÖGIF sjunde bästa.

Det var stora startfält vid Falu-Kurirenspelen med upp mot 70 deltagare i vissa grenar. Det blev totalt tio pallplatser för länets friidrottare varav Östersunds GIF stod för åtta.

Evelina Nyman Wänseth, ÖGIF, var tvåa i längd F17 med ett hopp på 5,09. Evelina var också trea på 60 meter. En tredjeplats blev det också för klubbkompisen Anna Nymo i kula.

I F15 sprang Mathilda Boethius, ÖGIF, så snabbt att det räckte till en andraplats på 60 meter på 8,43 som var nytt personligt rekord. Halva finalfältet bestod av löpare från länet.

vann Josefin Andersson, ÖGIF, höjd. Segrar blev det också för Clara Bogfors, Hallen, i F12 på 60 meter och längd. Därmed försvarade hon de två gulden från i fjol. I P11 vann Tomas Westfält, Vemhån, kula med bra marginal. Hans 9,07 var nytt personlit rekord.

Emelie Nyman Wänseth, ÖGIF, var trea i F11 kula med 8,03 som var personligt rekord med över en meter.

En tredjeplats blev det också för Henrik Larsson Edström, ÖGIF, i P14 60 meter häck på det personligt rekordet 11,36. Erik Hallqvist, ÖGIF, blev trea i P13 längd med det personliga rekordet 4,65.