Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖGIF mönstrar "gubbfemma" i tvåan

Östersunds GIF gör comeback i årets division 2 herrar. Med ett lag där medelåldern är... 43.1 år!!
– Det verkar knappt finnas några spelare längre mellan 20 och 40. Däremot är veteranklassen enormt stor, menar Lars-Ove Jonsson.

"Lappen", som han "alltid" kallats, är en av fem veteraner i detta nybildade ÖGIF-lag. Han är äldst på 54 år. De övriga är lite yngre, men inte mycket.

Joakim Nilsson, 45.

Hans Strindberg, 45.

Fredrik Uddeholt, 44.

Magnus Olofsson, 39 (ny från Ås).

Ett stabilt gäng!

– Ja, ha-ha! Vi är ju inte särskilt lovande, men för oss som spelar är det väldigt kul. Kompisskapet är betydelsefullt. Dessutom är det en rolig sport.

Äldre pingisspelare börjar dock bli vanligt. Eller som "Lappen" säger:

– Det är märkligt när man är på tävlingar. 50 procent av spelarna är över 40 år. Veteran-SM är enormt stort, den största tävlingen i Sverige.

Alla fem ÖGIF-spelare är förstås beredda på psykningar om deras ålder. Många kommer säkert att kalla dem för "avdankade gubbar".

Är man lite snällare räcker det kanske med "rutinerade före detta elitspelare".

Men, "Lappen"; varför har ni börjat spela seriepingis igen?

– Det började med att jag träffade Christer Larsson (tidigare ÖGIF och Häggenås) på en golftävling i Uppsala. Han berättade att han börjat spela igen och att det var så roligt. Då blev jag också sugen. När jag kom hem ringde jag Thomas (Nilsson) och undrade om vi inte skulle börja träna igen.

Året var 2012. Ett år senare hade skaran utökats med fler veteraner. Då bestämde man sig också för att seriespela i division 3.

Hur det gick?

– Vi hade ingen aning om hur det skulle gå, men vi vann serien väldigt enkelt. Alla matcher slutade 8–0, 8–1 eller 8–2 förutom mot serietvåan som vi slog med 8–5 och 8–6.

Uppflyttning till division 2, alltså. Därmed är "Lappen" och hans lagkompisar tillbaka där de slutade någon gång på 1990-talet; med seriespel runt om i Norrland.

Hur bra är ni?

– Vi borde tillhöra de fyra bästa i serien. Ovansiljan torde nog vara bäst.

Hur som helst är ÖGIFs comeback bästa tänkbara händelse för klubben och för de många pojkspelare som klubben fått i gång.

– Jag tror att hela klubben tjänar på det här. Det ger mycket, bland annat mer bredd. Det är bra för ungdomarna att kunna se fram emot att få spela på den här nivån.

Plötsligt är alltså detta ålderstigna lag länsbäst på herrsidan.

Då räknar vi inte med Smyg i division 1

– Nä, det gör inte jag heller. Ingen av deras spelare bor i länet, inskjuter "Lappen",