Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖHC bör hålla tummarna för Kiruna

ÖHC måste slå KB 65 för att leva vidare i play off-kriget.
Nästan lika avgörande är kvällens match mell-an Piteå och Kiruna.

Det är lika bra att konstatera direkt; den dramatiska tätstriden i Allettan Norra kan sluta på tusen olika sätt i helgen.

Östersund Hockey, som har det sämsta utgångsläget av de fyra topplagen, kan till exempel hoppas på att Asplöven eller Piteå klappar ihop i sina avslutande bortamatcher mot KB 65 respektive LN 91.

Det kan också bli ett målskillnadsrace mot Piteå på söndag, förutsatt att ÖHC slår KB 65 med riktigt stora siffror redan i kvällens måstematch.

Men – hur vi än spekulerar – den ojämförligt största möjligheten ligger nog i att Kiruna besegrar Piteå borta under ordinarie speltid i kväll.

spelar troligen bort Piteå från play off, samtidigt som ÖHC och Kiruna får göra upp om andraplatsen i en direkt avgörande match i Z-hallen.

– Det är absolut ett tänkbart scenario. Vi trivs bra i Piteå, vann där med 8–1 i fjol och i vintras slog vi dem borta med 6–1, säger Kirunas tränare Jan-Åke Tiensuu.

att ta bort Daniel Olofsson som har kommit igång nu på slutet. Han gör alltid sina mål, men annars lever Piteå mycket på sin målvakt Markus Ottosson och ett ganska gnetigt försvarsspel. Det såg ni säkert när de spelade i Östersund.

– Jag tycker nog att vi har ett mera konstruktivt anfallsspel. När det stämmer kan det gå fort också, säger Tiensuu vars Kiruna hämtade in 1–4 till 4–4 på mindre än två minuter mot Asplöven i onsdags.

gratisinträde i kvällens match mot KB 65 i Klanghallen och hoppas kunna ställa ryggskadade Thomas Strandell på isen:

– Han gjorde en inbrytning mot LN 91 och ådrog sig en ganska kraftig sträckning i ryggen enligt sjukgymnasten. Men han fick behandling både under och efter matchen så det finns en chans till spel, säger ÖHC:s tränare Roger Forsberg.