Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖHC intresserat av Meander och Häggström

Det snackas om att Stefan Sterner och Erik Broman ska återvända från Europa.
Men ÖHC jagar också regionens hetaste division 1-spelare.

– Både jag och Hasse Brunk har några favoritspelare som vi följt lite extra under den här säsongen. Det handlar om spelare från vår egen division 1-serie som vi gärna vill att sportkommittén kontaktar, säger Östersund Hockeys tränare Roger Forsberg.

är inte helt oväntat William Meander, högerskytten från Härnösand som åkte runt och spred skräck i mötena med länslagen den här vintern.

Mot ÖHC gjorde han fem mål och ett assist.

Mot Nälden gjorde han fem mål och tre assist.

– Det funkade extra bra för mig i Östersundstrakten, faktiskt. Men rent allmänt har det lossnat rejält de senaste två säsongerna. Det är väl skottet och skridskoåkningen som är mina starkaste sidor, säger Meander som tvingats vila sedan 21 januari på grund av ett uttänjt ledband i foten.

21-åringen på en comeback lagom till division 1-kvalet med Härnösand, men därefter kan det mycket väl bli aktuellt med ett klubbyte.

– Jag är sugen att röra på mig, i alla fall. Östersund verkar vara en bra stad och laget spelar en fin hockey som passar min spelstil. Dessutom är det lite kul med klacken som följer dem. Division 1 är helt okej, bara man får spela i ett lag som vill nå längre, säger William Meander.

En annan spelare ÖHC-ledningen gärna ser i sitt lag är KB 65-forwarden Magnus Häggström, som snittade en poäng per match under debutsäsongen i division 1 (19 mål och 18 assist).

– Det är en spelare som står mycket högt upp på vår lista. Han var ett ständigt orosmoment när vi mötte KB den här vintern, säger Roger Forsberg.

Magnus Häggström själv kommenterar intresset:

– Jaså? Det var roligt att höra. Man får väl lyssna vidare och höra vad Östersund har att erbjuda i så fall. Allting som kan ta en högre upp i seriesystemet känns intressant, tycker jag, säger 23-åringen.

– Ganska snabb ytterforward, en rightare som har lätt för att göra mål. Jag skjuter ganska mycket, det är väl en förklaring till att det ramlar in lite poäng. Jag skulle nästan påstå att jag är lite amerikansk i spelstilen, säger Magnus Häggström.