Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖHK nådde semifinal i Irstablixten

Det tog stopp i semin för Östersunds B-pojkar när de avslutade säsongen i en stor handbollscup.

Annons

Östersund HK:s B-pojkar, födda 1994–95, har den här säsongen bland annat tävlat framgångsrikt i SM-spelet där de nådde steg 3. De avslutade säsongen före påsk med att delta i Irstablixten, Västerås, som är en av de största inomhusturneringarna i Sverige.

Med tre segrar av tre möjliga vann ÖHK gruppspelet och gick vidare till A-slutspelet. I kvartsfinalen mot Vetlanda blev det dock tuff-are, men ÖHK avgjorde i förlängningen.

I semifinalen väntade Skövde som är ett spelskickligt lag. ÖHK fick en dålig start då Skövde bjöd på ett start och aggressivt försvar med flera kontringar. Men ÖHK jobbade sig in i matchen och kom nästan ikapp. Förlust med 12–14.

Eskilstuna vann finalen mot Skövde.

jag fram vårt duktiga försvarsspel som grunden till våra framgångar. Målvakten Julius Åhlund var riktigt duktig under hela turneringen. Med många fina räddningar fick vi igång snabba kontringar som gav oss lätta mål, säger ÖHK-tränaren Rolf Johansson.

Anfallsmässigt var niometers-spelarna duktiga med ett variationsrikt anfall. (zport.se)

ÖHK–Höfner (Uddevalla) 16–9

ÖHK–Västerås 12–4

ÖHK–Grankulla (Finland) 9–6

ÖHK–Vetlanda 11–10

ÖHK–Skövde 12–14

Edvin Modigh 20, Simon Agmell 11, Fredrik Johansson 9, Alexander Ivarsson 7, Anton Rapp 5, Ludvig Wessen 4, Oskar Hurtig 2, Anton Leyonberg, Jonathan Danielsson.

Mer läsning

Annons