Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öhrberg nära att kvala in till SM

Joel Öhrberg var ytterst nära att kvala in till SM vid helgens "King of the Ring" i Borås.

– En otroligt jämn match, sa Älgens Bertil Bredin.

Den mångårige Älgenledaren var tudelad efter semifinalen i 81 kilos mellan Öhrberg och Sverigetvåan Fredrik Johansson, Oxelösund. Dels var han väldigt nöjd med sin adepts insats, dels var han missnöjd att domarna gav Johansson segern.

När domslutet skulle förkunnas blinkade datan för "oavgjort". När samtliga domare ombads att trycka för en vinnare, gick domarrösterna till Fredrik Johansson med 2–1.

– Jag är partisk i målet, men personligen skulle jag nog ha gett Joel segern. Det var han som förde matchen. Dessutom gjorde han en taktiskt sett väldigt bra match mot en rutinerad och svår motståndare som gick med högern före och dessutom är 1.96 lång, berättar Bertil Bredin.

Förlusten var en form av dubbel otur för Älgenkillen, som annars hade kvalat in till SM. Det återstår dock två chanser. Mattias Minne i Sundsvall och SM-kvalet i Heby.

– Joel har haft två års uppehåll för en svårläkt handskada så egentligen ser vi det här året mest som en "komma-tillbaka-säsong".