Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK får hjälp från oväntat håll


Obs, längre text följer.

Första perioden: ÖIK får oväntad hjälp från en gammal lagkamrat i Vännäs. Brunflofostrade Petter Segersten har gjort ett mål och spelat fram till ytterligare ett för Vännäs, som chockar och leder med 3–0 över Örnsköldsvik. Ö-vikslaget nådde inte alls upp i nivå och tvingades ta time out för att stoppa blödningen.

ÖIK har fått andra bekymmer i sin egen match, Daniel Erlich fick nämligen matchstraff, 5+20 minuter för tackling mot huvudet, i slutet av första perioden. Noterbart är att det även är ett så kallat match penalty som automatiskt ger avstängning i kommande match. ÖIK håller dock 0–0 efter en period.

Andra perioden: ÖIK klarade av Daniel Erlichs långa utvisning och har 1–1 efter två perioder. ÖIK-målet gjordes av Petter Runesson med ett skott från backposition i spel fyra mot tre. Efter en problemfylld första period tog ÖIK bättre tag i spelet i mittperioden. Örnsköldsvik verkar samtidigt inte vara på väg mot en vändning, utan ligger fortfarande under med 0–4 och har dessutom fått ett matchstraff på halsen. Om Ö-vik förlorar räcker det med två Östersundspoäng för att definitivt säkra en plats i allettan.

Tredje perioden: Oj, vilket drama! Det började med att Örnsköldsvik vaknade till och snabbt minskade gapet till 4–2 mot Vännäs. ÖIK:s kapten Tobias Falk och spjutspetsen Johan Skiöld klev fram med var sina mål, först 1–2 och sedan 2–3 efter en snabb Piteåkvittering. I avslutningen jagade Piteå vilt, tog ut målvakten och fick också 3–3 genom en styrning från Magnus Isaksson. Örnsköldsvik fortsatte att jaga men kom inte närmare än 5–3. Det innebär att två poäng skulle räcka för att ÖIK går till allettan – alltså är ÖIK vidare med seger i den stundande förlängningen.

Förlängning: Fem minuters spel fyra mot fyra blev mållöst och nu väntar straffar. Skotten 45–24 till Piteå.

Straffläggning: Sammy Gustafsson tog alla tre straffar medan Pontus Dünesius satte en för ÖIK. Jämtarna till allettan!

Längre text följer.