Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK håller spänningen vid liv

Östersunds IK avgjorde matchen mot Lejon på några få minuter.
– Det var en bra dag för oss, säger Markus Åkerblom.

Annons

Ett ÖIK i poängbehov visade inga nerver i mötet med Skellefteålaget Lejon. Matchen var i stort sett avgjord redan efter 5.14 i den första perioden.

Då hade ÖIK redan gjort tre mål genom i tur och ordning Elias Bjuhr, Kristoffer Backman och Kristoffer Rödin.

Efter två perioder var ledningen 4–2 och utökades till 6–2 i början av den tredje. Det blev också slutresultatet.

– Det blev väl lite hafsigt där i mittperioden, men i tredje tycker jag att vi tar tag i det igen. Extra roligt att power play fungerar så bra. Vi har tränat mycket på det och nu fick vi utdelning. Det känns viktigt för vårt spel, säger ÖIK-tränaren Markus Åkerblom.

Tre power play-mål blev det vilket lovar gott för söndagens viktiga Piteå-match. Positivt är även det faktum att skadesituationen ser bättre ut än tidigare.

– Tobias Falk och Joel Åkesson var tillbaka nu och gjorde sina första matcher efter skador. Jag tycker att vi är väl förberedda inför Piteå, säger Åkerblom.

Enda frågetecknet är vem som ska vakta buren mot Piteå. Sammy Gustafsson gjorde det nu.

– Tim Juel har varit lite krasslig, så vi ska fundera på det och ta ett beslut under söndagen, säger Markus Åkerblom.

Söndagens match mot andraplacerade Piteå spelas samtidigt som ÖIK:s värsta konkurrent i tabellen, Örnsköldsvik, möter Vännäs.