Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK kammade noll i norr "Jag är jättebesviken"

ÖIK blev helt utan poäng i en motig helg. 2–4 både mot Lejon och Piteå.

Det här betyder att ÖIK plötsligt lever farligt i kampen om play off. Örnsköldsvik skuggar där bakom, med nio omgångar kvar.

– Det är klart att jag är orolig för play off-platsen. Jag är jätteorolig för Ö-vik.

Åkerblom hade inte särskilt mycket att glädjas åt i helgen. Insatsen mot Lejon var långt ifrån vad man kan kräva av ett lag med såna ambitioner som ÖIK.

Det var dessutom tredje raka förlusten mot Skellefteålaget.

– Jag är jättebesviken. Framåt spelade vi bra och vi sköt i ribba och stolpe, men de fyra mål vi släppte in ska inte få ske på den här nivån. Det finns en anledning till att vi ligger där vi ligger (i tabellen).

Åkerbloms kritik handlade inte enbart om backarnas brister i man-man- och positionsspel, utan det var den allmänna bilden han ville åt.

– Även forwards har defensiva uppgifter. När vi försvarar oss gör vi det med alla fem spelare. Varje gubbe har uppgifter att sköta, de ska markerina fria spelare. I dag var vi inte tillräckligt noggranna. Vi var inte med.

Det är inte så att Lejon passar er väldigt dåligt?

– Nej, de har väl förlorat tio matcher i rad eller något sånt. Det här var otroligt onödigt.

Mötet med Piteå var tänkt att bli en revansch, men så blev det inte. Hemmalaget var bätte rakt igenom.