Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK måste finna glädjen

Gå ut och ha kul. Tänk inte så förbaskat mycket på tabelläget. Åk bara ut och lira. Släpp inte på allt det taktiska, men försök finna glädjen. Det här gäller både i omklädningsrum, på träningar och under match.

Annons

Onsdag kväll går hockeyettan in i omgång 18 av 22. Slutspurten inleds och rådet här ovan går till både Östersunds IK:s spelartrupp och till ledarkadern inför mötet med Kovland.

Sportsligt gäller att hålla Örnsköldsvik bakom sig i tabellen. Då kan säsongen få en fantastisk fortsättning med nytt fräscht motstånd i form av Huddinge, Visby, Hudiksvall och Åkers från Strängnäs plus topplagen från Norrland i en härligt nykomponerad serie.

Den är allas mål. Hägringen som kan förvandlas till realitet, men då måste krampaktigheten släppa. Då måste allt det kreativa som uträttas och finns på träning även kanaliseras ut i matchsekvenserna.

Men i allvarsstund är höstens Östersunds IK ett delvis stukat lag utan spelglädje. Det mest överskuggande hittills är rädslan för misslyckande. Jag såg det dubbelt mot Ö-vik, både hemma och borta. Jag såg det mot Sundsvall hemma och senast i lördags mot ett mediokert Teg, som ändå långt in i matchen utmanade ett av nervdaller tyngt ÖIK.

Rådet inledningsvis står därför fast: Gå ut och ha kul. Tänk inte så förbaskat mycket på tabelläget. Åk bara ut och lira. Bry Er inte om Örnsköldsvik eller tabellen. Lira på intuition. Det räcker långt. Ni är bra. Bättre än vad som har visats upp så här långt.

Om det sen räcker återstår att se. Men bryt mönstret. Var inte så gravallvarliga i båset Ni ledare heller. Ta eventuella domartabbar med en klackspark. Försök jobba under en lättsammare atmosfär. Ishockey är trots allt bara en lek, även om det jagas framgång och placeringar ovanför tabellstreck.

Ett komplett lagt pussel i hockeysammanhang är så mycket mer än bara själva spelet. Det handlar inte minst om psykologi där det ibland kan det vara snårigt värre att hitta rätt.

En sak står ändå klart: Firma Markus Åkerblom och Jörgen Själin har inte hittat alla pusselbitarna ännu. Vad det sitter i kan vi analysera senare. Nu gäller att greppa halmstrået.

Tipset inför seriespurten blir därför: Lita till leendet som en extrakraft. Det kan lyfta Er allihop. Både spelarkollektiv och ledare i drömmen om mer högkvalitativa hockeyanrättningar efter jul, något vi alla innerligt hoppas på.