Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK och Brunflo delade på kakan

Inga tacklingar, mycket presige, relativt bra med publik. Och många skratt.
– Vi är jättenöjda. Det här kommer vi att göra varje år, sa Kjell-Åke And­ersson, efter de två vete­ranmatcherna mellan ÖIK och Brunflo.

”Kjella” var en av männen bakom arrangemanget. Och de två repriserna av derbymatcherna blev riktigt lyckade.

– Vi är jättenöjda. Det kommer vi att göra om varje år. Vi har fått så mycket positivt från spelarna.

fanns spelare i den äldre matchen som hade personnummer som börjar med en 4:a, var det riktigt bra klass på spelet.

– Det är ganska många som verkar hålla igång och spelet var faktiskt bra. Men Kalle Alander hade vissa problem eftersom man inte fick tackla. Men han är å andra sidan bra på att haka, menade ”Kjella”.

30-årige Peter Westin var en av de yngre spelarna på banan. Han trivdes som fisken i vattnet.

– Ja, det var roligt. Men roligast av allt var att träffa alla igen. Det var så mycket ståhej runt de här två lagen, inte minst med alla derbyn och massmedia.

yngre derbyt med 4–2, efter två mål av Jens Lissel. Brunflo tog sedan revansch i den riktiga veteranmatchen och vann med 5–3, detta sedan Jens Nordström gjort det sista målet i tom kasse.

Ledaren för Brunflo, Anders Danielsson, var helnöjd.

– Alla tycker det här är jättekul. Kanske det till och med är värt att satsa vidare på en slags veteranliga. Allt behöver inte vara så elitinriktat. Varför inte kunna spela sju-åtta matcher på en säsong och ha samkväm efteråt. Det tror jag skulle vara uppskattat.

Danielsson identifierade också något som inte är så ovanligt.

– Det är inte alltid de bästa spelarna under aktiv tid som också är de bästa när de lagt av. Vi kan till exempel på det i Brunflos lag, där flera killar är jägare. De jagar med hund och blir på så sätt vältränade, starka och smidiga. Det märks också på isen.

ÖIK: Jens Lissel 2, Jörgen Roos, Björn Johansson. Brunflo: Peter Westin, Jimmy Ekström.

Brunflo: Ulf Espemo, Rolf Espemo, Tore Johansson, Mikael Forsberg, Jens Nordström. ÖIK: Stefan Dalfrén 2, Jan Segersten.

Domare: Tobias Samuelsson.