Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK och Brunflo laddar för helgens dubbelmöten

Både ÖIK och Brunflo står inför tuffa hemmamatcher i helgen.

SK Lejon och topplaget Piteå kommer på besök.

– Det gäller att vi spelar på topp, säger Marcus Guslin, center i ÖIK.

Marcus Guslin var en av ÖIK:s bästa spelare när laget bortaslog Sollefteå med 3–1 på onsdagen.

– En stabil insats och en ganska säker seger, trots att det bara blev 3–1. Vi hade koll på läget, säger han.

Annars har ni inte fått spelet att stämma hittills. Varför?

– Det är svårt att ge ett rakt svar på det. Vi har väl inte fått det att synka riktigt med vår nya spelidé. Sedan har vi perioder i matcher där vi spelar riktigt bra, men också perioder där vi är riktigt dåliga.

– Vi måste försöka hitta en jämn nivå som håller hela matcherna.

Skellefteålaget SK Lejon väntar på lördagen och serieledarna Piteå på söndagen.

Har ni det som krävs för att störa Piteå?

– Ja, det tror jag absolut. Spelar vi på topp så har vi alla chanser.

Skadorna är förstås ett störmoment. Petter Lindell-Thelin är långtidsskadad, liksom Anton Nykvist och Fredrik Alcén. Joel Åkesson, Pontus Dünesius, Kalle Björklund och Kristoffer Backman har också dragits med skador.

– Joel var tillbaka på isen i går, Kalle spelade mot Sollefteå och Pontus skulle testa på träningen i dag. Kristoffer Backman har en skadad fot och där vet jag inte hur läget är.

Glädjande är i alla fall att viktiga centern Tobias Falk är tillbaka från avstängning på söndag och får spela mot Piteå.

Drygt 1,5 mil österut hittar vi Brunflo IK som bara tagit tre poäng än så länge. Men Gary Woolford, tränare, är hoppfull inför helgen.

– Det är ganska små saker som gör skillnad. Vi måste vara mer noggranna i egen zon och målvakterna måste också prestera bättre. Men jag tycker att vi har haft en del otur också, säger han.

Brunflo möter Piteå på lördag och SK Lejon på söndag.

– Två tuffa matcher. Men vi är inte så långt bort från att vinna matcher som resultaten har visat. Vi ska göra vårt bästa för att ta poäng i helgen.