Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK:s sköna dubbelseger

En väl genomförd helgturné gav full pott för Östersunds IK efter segrar mot Vännäs och Teg.
– Vi åkte upp med en tydlig spelidé och plan som vi fullföljer till punkt och pricka, säger en nöjd Markus Åkerblom.

Det är framför allt på försvarsspelet som fokus ligger på för ÖIK i säsongsupptakten.

Något som märktes tydligt i helgens matcher.

– Det har sett jättebra ut. Vi har valt att fokusera på vårt försvarsspel, framförallt i egen zon. Vi spelar helt enligt planen hela helgen så jag är jättenöjd, säger ÖIK–tränaren Markus Åkerblom.

I lördagens möte med Vännäs var det förstakedjan, och i synnerhet Johan Skiöld som producerade framåt då lagets poängkung i fjol gjorde två mål och en assist i 3–2–segern.

Mot Teg klev tredjelinan bestående av Kristoffer Backman (tvåmålsskytt), Anton Nykvist och Markus Moln fram när man vann med 3–1.

– Men en lika stor eloge till alla andra som gör jobbet och maler ner motståndarna och ser till att vi är täta, säger Åkerblom.

För det var just tätheten bakåt som blev nyckeln.

– Klart man hade önskat att vi skulle ha gjort fler mål på de chanser vi har, men nu har vi valt att fokusera på vårt försvarsspel som har varit jättebra. Det är det som har gjort att vi har vunnit.

Laget hade god kontroll under större delen av matcherna trots att segermarginalen inte var särskilt stor. Inte ens när Östersundsbekantingen Petter Segersten kvitterade för Vännäs i början på tredje perioden var det oroligt.

– Det kändes mer som ett slumpmål. De fick spela 5–mot–3 en liten stund. Men varken före eller efter kändes vi hotade, menar Åkerblom.

De defensiva detaljerna blir huvudfokus ett tag till för laget.

– Vi hade lite för få försäsongsmatcher mot kvalitetsmotstånd och vi fortsätter att nöta det ett tag till. Vi vet att det kommer att vara nyckeln längre fram.

Vännäs–Östersund 2–3 (0–2, 1–0, 1–1)

Skott: 28–35 (6–12, 12–14, 10–9)

Första perioden: 0–1 (10.34) Johan Skiöld (Karl Johansson), 0–2 (19.07) Joel Åkesson (Johan Skiöld, Petter Runesson).

Andra perioden: 1–2 (28.27) Christoffer Rikner (Fredrik Eriksson, Samuel Aho).

Tredje perioden: 2–2 (40.53) Petter Segersten (Libelin Bäckström, Tom Renström), 2–3 (43.10) Johan Skiöld (Daniel Magnusson).

Utvisningar, Vännäs: 10x2. ÖIK: 8x2

Teg–Östersund 1–3 (0–1, 0–0, 1–2)

Skott: 24–23 (5–8, 9–8, 10–7)

Första perioden: 0–1 (01.13) Kristoffer Backman (Joel Asp).

Tredje perioden: 0–2 (42.42) Olle Fridell (Markus Molin, Anton Nykvist), 1–2 (49.45) Jens Ledin (Zakarias Granlund), 1–3 (59.54) Kristoffer Backman (Karl Johansson, Markus Molin).

Utvisningar, Teg: 4x2, 1x10, ÖIK: 4x2