Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK:s storskytt lägger av

När Östersunds IK bygger truppen inför nästa säsong finns inte Pontus Dünesius med.
Forwarden väljer att lägga skridskor och klubba på hyllan.
– Ett svårt beslut att ta, säger han till Sporten.

Annons

24-åringen har gjort poäng och mål i en strid ström de senaste vintrarna.

Från 2010 till 2015 har han legat stadigt mellan 30 och 40 poäng varje säsong i division 1-spelet. Utöver Östersund har han även hunnit med att spela säsonger i Borlänge och Sundsvall.

Förra säsongen blev däremot inte vad Pontus Dünesius hoppades på. En dubbel käkfraktur vid seriestarten gjorde att han missade många matcher och väl på is igen ville inte formen infinna sig.

– Jag ville vara med helhjärtat på den här resan och det var därför jag flyttade hem. Nu känner jag inte riktigt att motivationen finns där, säger Pontus Dünesius.

Östersunds IK fortsätter att satsa mot allsvenskan och bygger just nu truppen inför kommande säsong.

Klubbledningen är i samtal med aktuella spelare och letar även en ny tränare.

– Jag har pratat med klubben efter säsongen och vi var kanske inte helt överens om fortsättningen. Nu har jag familj och barn och det kändes inte aktuellt att flytta en gång till heller, säger Pontus Dünesius.

Trots sin i sammanhanget ringa ålder har det hunnit bli 115 mål i division 1-hockeyn.

– Det var ett svårt och jobbigt beslut att ta. Jag är inte så gammal men har ändå hunnit spela i många år. Hockeyn har varit en stor del av ens liv.

Sportchef Micke Eriksson beklagar att en "hemmaprofil" slutar, men kan däremot räkna in två andra spelare under ettårskontrakt.

– Emil Magnusson kommer tillbaka till oss efter två år i Brunflo. Jag tror att de säsongerna har gjort honom gott och vi ser honom som en bra tvåvägsforward med stark skridskoåkning. Vi förlänger också med Christoffer Arvidsson, som tog steg i rätt riktning nu när han fick vara skadefri, säger Micke Eriksson.