Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK samlar för spetsvärvning

Östersunds IK räknar med att vässa truppen senare i vinter.
En insamling för en så kallad supporterspelare har startats.

På klubbens hemsida har ÖIK startat en insamling i syfte att förstärka truppen längre fram under säsongen.

Tidigare i hockeylänet har Brunflo testat konceptet, och värvade för två säsonger sedan kanadensiske stjärnan Kory Baker med hjälp av pengar som fansen samlade in.

– Det blir allt vanligare med den här typen av satsningar och insamlingar. Vi har precis börjat, men alla pengar vi får in här kommer gå till att förstärka laget, säger klubbchefen Kjell-Åke Andersson, som jobbar med att få in pengar på andra fronter utöver de 100 000 kronor som är målsättning med insamlingen.

Övergångsfönstret inom svensk ishockey stänger i slutet av januari. Allettan börjar i slutet av december och är en tidpunkt där många lag tittar på förstärkningar. Där kan det även bli aktuellt för ÖIK att ta in förstärkning.

– Det är viktigt att komma ihåg att det finns extraplatser till allsvenskan att slåss om just i år, eftersom seriesystemet görs om. Den här möjligheten lär inte komma tillbaka inom överskådlig framtid, så det känns viktigt att hitta nya sätt att få ett så bra lag som möjligt, säger Kjell-Åke Andersson.