Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK ställs mot Forsbergs Timrå

Det blir ett intressant försäsongsmöte för Östersunds IK i augusti.
Timrå IK gästar Östersund Arena under en tredagarscup. Och laget tränas ju som bekant av den förre ÖIK-coachen Roger Forsberg.

Cupen, som äger rum mellan den 14:e och 16:e augusti, gästas av två lag från Allsvenskan – TImrå och Mora. Mötet mellan ÖIK och Timrå torsdag den 14:e augusti blir ett kärt återseende då välbekante Roger Forsberg möter sitt förra lag som tränare i Timrå. Roger Forsberg tränade ju ÖIK mellan 2008 och 2010.

– Glädjande att vi lyckades hålla kvalité på försäsongsmatcherna. Det är ett bevis på att föreningen börjar ha en annan dragningskraft och att vi tillsammans med den nya arenan är en attraktivare produkt för våra motståndare, säger Sportchefen Markus Åkerblom.

– Ska vi bli trovärdig i vår satsning mot Allsvenskan måste vi möta den här typen av motstånd. Vi kommer att möta två riktigt bra lag där båda satsar för att nå SHL, förklarar Åkerblom.

Lördagen den 16:e augusti ställs ÖIK mot Mora i cupens andra match. Mora och Timrå möter varandra på fredagskvällen.

Förutom dessa två matcher ska ÖIK i sedvanlig ordning också möta det norska Elitserielaget Rosenborg två gånger.