Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK straffade Örnsköldsvik

Efter underläge med 0-3 och sedan ledning med 5-3 gick ÖIK segrande i matchen mot Örnsköldsvik – efter straffar.

– Det var en svängig match, men till slut känns det ändå som ett rättvist resultat, säger tränaren Markus Åkerblom.

Den första perioden gick hemmalagets väg och ÖIK låg under med två mål när den var slut. ÖIK släppte dessutom in 0-3, men sedan vände laget på läget i andra periodens andra halva.

Först reducerade Karl Johansson i powerplay. Fem minuter senare assisterade han Petter Runesson i ännu ett powerplaymål. Innan andra perioden var slut hade Pontus Dünesius satt dit kvitteringen.

I den tredje perioden fortsatte ÖIK med målskyttet. 4-3 kom via Johan Skiöld innan Chad Wiseman utökade till 5-3 bara elva sekunder senare. Efter det var det Örnsköldsviks tur att ta ikapp. Västernorrlänningarna reducerade med kvarten kvar, och kvitterade i box play när det endast återstod en dryg minut.

– Vi gjorde det riktigt bra när vi vände underläget. Sedan är det så klart lite surt att släppa in mål med en man mer. Det ska egentligen inte få hända, säger Markus Åkerblom.

Matchen gick sedan till en mållös förlängning och sedan till straffar. Där var ÖIK kyligare. Tobias Falk satte lagets första straff, sedan följde två missar från Örnsköldsvik och en från ÖIK. Pontus Dünesius säkrade sedan vinsten genom att sätta sin straff.

– Vår första straffseger. Det var en viktig trend att bryta förlusterna på straffar, säger Markus Åkerblom.

En av huvudnycklarna var att första kedjan med ryckte upp sig jämfört med derbyt mot Brunflo.

– Då gick de 0-2. I dag spelade de 3-0.