Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK–Timrå 0–3

Timrå inledde cupen i Östersund med att besegra värdlaget ÖIK med 0–3 (0–2, 0–1, 0–0).
– Andra halvan i matchen måste vi vara nöjda med, konstaterade ÖIK-tränaren Markus Åkerblom.

Roger Forsberg fick se sitt Timrå inleda i ett virvlande tempo när de gästade Östersund Arena för att inleda cupspelet mot ÖIK.

När Emil Pettersson snyggt satte 0–2, efter en egen utflykt på högerkanten som avslutades in framför mål, så var det nog många av de 459 personerna på läktaren som trodde att de skulle bli stora siffror.

Men när Timrå började dra på sig en del onödiga utvisningar i andra perioden började hemmalaget att få luft under vingarna. Efter att tidigare ha svårt att få låna pucken särskilt långa stunder fick man nu prova anfallsspel. Det höjde självförtroendet betänkligt hos hemmaspelarna som också hade flera bud på att slå hål på duktige Johan Lantz i Timråmålet.

Lantz tillsammans med kollegan Tim Juel i ÖIK-målet var för övrigt planens två bästa spelare.

– Jag tycker inte att vi går ner oss efter vår först period. Det var ÖIK som fick lite syre av våra utvisningar då de fick chansen att äga puck. Det här med onödiga utvisningar måste vi prata igenom. Tar vi så här många utvisningar mot Mora så förlorar vi. Det positiva vi tar med oss är boxplay och målvaktsspel, sa nye Timråtränaren Roger Forsberg.

I ÖIK får man förstås var nöjd med bara tre måls förlust mot det allsvenska laget.

– Vi får ju problem i första perioden att farten är mycket högre än den vi har på träning. Sedan kommer vi in i matchen när vi får spela powerplay och i andra delen tycker jag att vi nästan är det mer spelförande laget. Den här matchen mot Timrå och söndagens match mot Mora är förstås jättebra matcher för oss att spela, sa ÖIK-tränaren Markus Åkerblom.

Nu fortsätter cupen i Östersund med Timrå-Mora under fredagskvällen innan den avslutas med ÖIK–Mora på lördag.

I cupen deltar Östersunds IK, Timrå IK och Mora IK.

Spelschema:

Torsdag 19.00: Östersund–Timrå

Fredag 19.00: Timrå–Mora

Lördag 15.00: Östersund–Mora