Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK vann måstematchen – efter målexplosion

Efter torsdagens sura övertidsförlust nere i Tranås, kunde Östersunds IK, ganska komfortabelt, vinna den första matchen i Östersund. Till slut skrevs siffrorna till 6-2 och nu blir det alltså en tredje och avgörande match imorgon, söndag.

Om det var ÖIK som öppnade matchen nere i Tranås starkast, var det ombytta roller under lördagen. Tranås öppnade piggt och oroade Tim Juel flertalet gånger under de första minuterna.

ÖIK hade sina chanser framåt, bland annat genom Sebastian Fakt, men hemmalaget var inte först på knappt någon puck och Tranås kontrollerade matchhändelserna ganska komfortabelt inledningsvis.

Med dryga kvarten spelad visades ÖIK-backen Oskar Brändström ut för tripping. Efter att ha spenderat den mesta tiden av de två minuterna i offensiv zon, lyckades Tranås till slut få hål på storspelande Tim Juel och få in pucken till 1–0. Detta genom Filip Petterson, som styrde in ett backskott från Jesper Nordin.

I anfallet efter försökte sig Nils Bergström på en snabb kvittering, men duktige Tranåsmålvakten Charlie Fredriksson styrde upp pucken i skyddsnätet bakom sig.

Den andra perioden var raka motsatsen till den första. ÖIK kom ut som ett helt nytt lag och tog över taktpinnen i matchen. Drygt tre minuter in kunde Sebastian Fakt, efter en chanskavalkad av hemmalaget, få in kvitteringen.

I nästan exakt samma skridskospår kom i anfallet efter Ludwig Tallqvist och försökte sig på samma kryss som Fakt precis träffat - men hans skott räddades av bortamålvakten Fredriksson.

ÖIK fortsatte att trumma på och kunde göra både 2-1 och 3-1 genom Per Tagesson och Anton Grenholm, innan Marcus Schelin lyckades reducera för sitt Tranås i numerärt överläge.

När hemmalaget sedan fick spela powerplay och Ludwig Tallqvist fick ett nytt läge - gjorde han inga misstag och 4-2 var ett faktum. Detta på en styrning från Jens Andersson.

Den tredje periodens inledning styrdes av Tranås, som var ute efter ett snabbt reduceringsmål för att ta sig tillbaka in i matchen. Men, istället för detta, kunde Kristoffer Jonsson styra in ytterligare ett ÖIK-mål och rullgardinen tycktes glida ned framför ögonen på Tranåsspelarna.

Även 6-2 skulle komma innan matchen var slut, genom Nils Bergström.

Resultatet innebär att det blir en tredje och avgörande match lagen emellan på söndagen, i Östersund.

Östersunds IK – Tranås AIF IF

6–2 (0–1, 4–1, 2-0)

Mål, ÖIK: Sebastian Fakt, Per Tagesson, Anton Granholm, Ludwig Tallqvist, Kristoffer Jonsson, Nils Bergström

Mål, Tranås: Filip Petersson, Marcus Schelin

Skott: 41–37 (9-19, 17-8, 15-10)

Utvisningsminuter: 4–10

Åskådare: 1872.