Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK värvar målskytt

Elias Bjuhr, 25, är nästa spetsvärvning i Östersunds IK.
Forwarden har gjort 52 mål på de senaste två säsongerna i Nyköping.
– Östersund lockar, säger Bjuhr, som haft anbud från flera håll.

Nyköping i division 1 kantrade under det ekonomiska trycket tidigare i vår. I april lämnade klubben in en konkursansökan och många spelare blev snabbt klara för nya adresser.

Elias Bjuhr var tredje bästa poängplockare för laget i vinter och har inte saknat alternativ.

– Det har funnits en hel del i division 1, men även utomlands. Östersund har dock känts bäst, säger Elias Bjuhr.

Varför?

– Det verkar vara en proffsig organisation och ett lag som vill framåt. En sådan klubb vill jag spela i, säger Elias Bjuhr.

Han är ursprungligen från Storuman och har spelat juniorhockey i Modo, men har inte spelat i norra division 1-serien. De senaste sex säsongerna har han spelat i Olofström och Nyköping.

– Jag vet att Östersund har gått hyfsat långt några gånger, och att Piteå tagit sig till kvalserien. Det är väl ungefär det. Sedan har jag spelat två matcher med den nye backen (Kenny Källström) och känner igen några namn från hockeygymnasiet i Örnsköldsvik. Daniel Magnusson och Anton Nykvist minns jag från att jag var extratränare där.

Vilken slags spelartyp är du?

– Jag är en hårt arbetande forward som väl har lite näsa för mål. Men det är oftast inte de där snyggaste målen (skratt).

Se Elias Bjuhrs statistik på Eliteprospects.