Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖIK verkar ha hittat storformen

Östersunds IK verkar ha hittat storformen igen. På lördagen slogs Kiruna tillbaka på bortaplan och frånsett första fem minuterna var det ÖIK:s match helt och hållet.

Segersiffrorna skrevs till 1-2, (1-1.0-1,0-0) efter att ÖIK:s målvakt Johan Berge spikat igen sin kasse och starkt bidragit till den viktiga segern.

– Vi gör en toppinsats. Virrigt i början visserligen med ett baklängesmål, men då tog vi en time-out, samlade ihop styrkorna och lyckades kvittera redan i bytet efter, berättar ÖIK–tränaren Markus Åkerblom.

Den snabba kvitteringen gav förstås självförtroende och lugn i laget, där Östersund därefter tog över spelmässigt. Målet gjordes av Petter Runesson.

I slutet av andra perioden kraftsamlade ÖIK med en kanonad mot Kirunas mål. Det small i både stolpe och ribba innan Per Tagesson välförtjänt drog dit ledningsmålet 1-2, som även blev segerfullträffen.

– Sen skötte backar och målvakt sina uppgifter prickfritt i sista perioden. Vi gav inte Kiruna speciellt mycket utrymme och jag är mycket nöjd med både resultatet och det sätt som vi genomför matchen på, fortsatte Markus Åkerblom.

Det här var ÖIK:s tredje seger av fyra mot Kiruna denna säsong. Fjärde drabbningen gick dessutom till straffar, så Kiruna är om inte en drömmotståndare, så näst intill.

Fjärdeformationen var Östersunds poängmässigt främsta där Per Tagesson alltså stänkte in segermålet, där Felix Nilsson fick ihop dubbla målpass och även Emil Magnusson kom med i poängligan med en assist.

Lördagskvällen i buss blir förstås så mycket enklare mot Kalix och en hägrande hotellsäng 40 mil söderut efter triumf i Kiruna. På söndag väntar just Kalix och seger även där skulle innebära att ÖIK närmar sig en hägrande fjärdeplats inför play-off-spelet, betydelsefullt utifrån möjligheten att i så fall få en extra hemmamatch om play-off-spelet går mot en tredje och avgörande drabbning.

Här fightas laget mot Teg, som på papperet har ett svårare spelprogram kvar än ÖIK, men först gäller förstås att ÖIK själva till att börja med vinner även i Kalix på söndagen.

Kiruna-ÖIK

1-2, (1-1, 0-1, 0-0)

Målen: (3,17) 1-0 Niko Saarenpää, (6,07) 1-1 Petter Runesson ( Emil Magnujsson/Felix Nilsson), 37,49 1-2 Per Tagesson, (Felix Nilsson/Petter Lindell Thelin).

Domare: Magnus Mäki

Publik: 304