Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ointresse för 900 lägenheter på Storsjö Strand

Östersunds kommun planerar för 900 lägenheter på Storsjö Strand, men det projektet intresserar inte Östersundshems ledning.

– Vi har inte råd att bygga på stranden eftersom produktionskostnaden blir för hög där, säger vd Daniel Kindberg.

Liknande svar ger styrelsens ordförande Tord Andnor, men med tillägget att det möjligen kan bli aktuellt att bygga på den södra delen av stranden ett antal år fram i tiden.

Östersundshem tänker inte heller bygga på de vita husen vid Frösöbron.

– Södra Strandvägen har vi lagt på is. Det är svårt att bygga på eftersom vi är styrda av att det finns mest stora lägenheter inunder, och därför har vi gjort halt där, säger Tord Andnor.

Även de 200 planerade lägenheterna på Remonthagen verkar vara ett ljummet projekt när Östersundshems ledning tillfrågas.

– Det är klart att vi ska vara med och förverkliga kommunens tillväxtplan om att öka befolkningen till 65 000, men för att göra det måste vi ha mer mark, för annars blir det svårt, säger Tord Andnor.

Daniel Kindberg ger ett mer direkt svar.

– Vi måste komma åt nya byggrättigheter och mark, med tanke på vad ägarna kräver av oss. Och då är Stadsdel Norr intressant – absolut!