Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oj, kolla rekordlaxen!

Vilken fiskelycka. På en dag tog Johan Edin från Kramfors upp tre stora laxar. Totalt 43 kilo varav den största var hela 19,3 kilo.

Fisken har minst sagt gått till i Ångermanälven och i Sollefteå, nedströms kraftverket, är laxfisket i full gång. Johan Edin är en hängiven fiskare. Han har fått stor lax förut. Men aldrig någon så här stor.

– Det var vid tolvtiden på natten som den högg. Den hoppade fem gånger så jag såg att den var riktigt stor, säger Edin till allehanda.se.

I tjugo minuter fick han kämpa innan han kunde få upp laxen. Johan följde med nedströms i 200 meter innan fisken tröttnat så mycket att den kunde plockas upp. Vid vägningen visade sig laxen väga 19280 gram.

– Den största lax jag fångat och jag gjorde det på min egen fluga, säger han.

Faktum är att tidigare på dagen lyckades han få upp ytterligare två stora laxar på 11,2 respektive 12,7 kilo. Även det rejält stora fiskar även om de kommer i skymundan av rekordlaxen.

– Jag var faktiskt och fiskade på söndagen också och fick en lax på 11,6 kilo, säger han.

Totalt på två dagars fiske har Johan Edin fått nästan 55 kilo lax och 43 kilo på en och samma dag skulle kunna vara ett rekord.

Den största fisken ska nu fotograferas och skickas in till Fiskejournalen. Johans fångst berättigar nämligen till en guldnål och ett diplom.

– Jag har faktiskt fått tre guldnålar förut, säger han.

Johan Edin är en hängiven fiskare. Lax fiskar han både i Sollefteå och i Bergeforsen. I år tycker han att fisket ser bättre ut än året innan.

– Det är mer vatten i år och jag ska faktiskt dit på torsdag och fiska igen.

Vad ska du göra med all lax?

– Jag har en stor familj, åtta personer, och alla gillar fisk. Kanske grillfest med laxkotletter, säger Johan Edin.

---

Har du också fått napp i år?

Skicka in din bild till Östersunds-Posten. Mejla till 72063@op.se

Din bild kan komma att bli publicerad på webben och i tidningen.