Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ojämn föreställning utan driv

Ett ackompanjemang som var slarvigt, lojt och utan driv.

Annons

Betyg: 2/5
Opera Light L`amour – Opera Light
Med Lars Fager, Alla Luks, Mattias Nilsson, Karin Nybom, Dana Cinne, Vecislavs Ruza, kapellmästare; Eric Skarby.
Storsjöteatern, torsdag

Medverkande i föreställningen Opera Light L`amour i går kväll på Storsjöteatern gjorde sångarna Lars Fager, Alla Luks, Mattias Nilsson och Karin Nybom, dansarna Dana Cinne och Vecislavs Ruza, ackompanjerade på piano gjorde Wilhelm Schaff.

Föreställningen hade en något missvisande titel för i programläggningen hade ensemblen valt att fokusera på valda delar ur musikal- och operettrepertoaren. De få operapärlor som serverades var de som kvalitetsmässigt räddade föreställningen som i övrigt gav ett väldigt ojämnt intryck. Tråkigt var det att få ta del av ett ackompanjemang som var slarvigt, lojt och utan driv.

De som bar föreställningen var de två dansarna och sångarna Mattias Nilsson och Karin Nybom. Dansarna bjöd bland annat på en härlig tangoinspirerad dans som var närvarande och intensiv. Mattias och Karin visade båda på härliga scenpersonligheter och genomgående mycket fina sångarinsatser.

Flera fina medleyn från musikaler som West Side Story, Sound of Music och Fantomen på Operan presenterades av samtliga medverkanden. Från operalitteraturen utmärkte sig Toreadorarian som Mattias förtjänstfullt framförde.