Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖJK fick fördelar emot sig!

Så var det dags för Swedish Open i Sundahallen, Stenungsund. En av Europas största tävlingar i BJJ (Brasiliansk Jiu-Jitsu). I år med 811 anmälda deltagare.

På plats fanns många ur Sverigeeliten samt flera nationer. Även Östersunds Jeet Kune Do Klubb. ÖJKs trupp dock minimerad i antal på grund av skador och sjukdomar.

På plats fanns endast en tävlande samt två ledare denna helg. Dock kunde det ha skapats stordåd. ÖJKs Marqus Olofsson har senaste året lastat in ett flertal medaljer både i Danmark, Sverige och Norge.

Denna helg gick det dock inte ÖJKs väg. Marqus ställdes i första omgången på Lördagen mot JJK Samurais Henrik Blid (Jönköping) i klassen blue male adult +76kg. Henrik som bland annat tagit hem Stockholm Open 2013 samt silver i Gameness. Detta var inget som bekymrade Marqus som körde på och det blev en jämn kamp från start till mål. Ingen lyckades ta en enda poäng av de två. Dock fick Henrik en så kallad fördel då han försökte ta poäng och det blev tyvärr också det som gav Marqus en förlust. Vilket också innebar att det var sluttävlat för dagen.

Snabb genomgång av match efteråt. Publikplats resten av dagen med mat och avslappning. Senare förberedelse för söndagens öppna klass. Söndagen blev även oerhört jämnt och tillknäppt och ingen lyckades få till poäng. Dock fördelar. Marqus underläge 0-1 till 2-1 och ledde med minuten kvar. Men detta var inte ÖJKs dag. Med endast 49 sekunder kvar fick Yamasaki Academy Göteborgs Per Bjerke till en fördel och slutresultat 2-2. Per dömdes som mer offensiv och vinnare.

Om någon vecka väntar SM i Malmö. Därefter Trondheim Open 7 December.

Fotnot:

Fördel = Vid oavgjort på poäng avgör fördelar. Fås vid tillräckligt bra poängförsök.

Öppen klass = Tävlande i samma tävlingsklass oavsett vikt (kan vara delat på över och under 76kg

Se ÖJKs matcher:

Resultat: KAMPSPORT/BRASILIANSK JIU-JITSU (BJJ)

Stenungsund, Sverige

Swedish Open

16-17 November 2013

Blue Male Adult - 83,2kg

Marqus Olofsson Östersunds JK - Henrik Blid Jönköpings JK Samurai Team Dynamix

Poäng: 0-0 Fördelar: 0-1 Blid vinnare på fördel.

Blue Male Open +76kg 1:a omgången

Marqus Olofsson Östersunds JK - Per Bjerke Yamasaki Academy Göteborg

Poäng: 0-0 Fördelar: 2-2 Bjerke vinnare på domslut.