Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökad turism i sommar

Sommaren har varit en av de bästa någonsin, för turistnäringen i länet. Främst är det besöken på fjällanläggningarna som har ökat.

Den osedvanligt varma sommaren bidrog till att fler turister drog till fjälls. Totalt sett har beläggningssiffrorna i Jämtland och Härjedalen ökat med tio procent under sommarsäsongen och landade på 656 433 gästnätter.

Många har besökt Åre, Funäsfjällen, Lofsdalen och Bydalen – där har antalet gästnätter ökat stort, skriver Jämtland Härjedalen tursim i ett pressmeddelande. Även Strömsund och Krokom har positiv utveckling, i förhållande till i fjol.

När det gäller utländska gäster är det antalet tyskar som ökat mest, med 19 procent i jämförelse med förra året. Även norsSkarna har återvänt till länet efter förra årets minusresultat.

Även i ett nationellt perspektiv ligger Jämtland och Härjedalen i topp. Sverige som helhet ökade med tre procent, men övriga Norrland landade på bara en procents ökning.