Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökad valfrihet för våra äldre

Gabriella Carlsson (S) förvånar om Lov (lagen om valfrihet). En rent vänsterpartistisk retorik, utan minsta nyans. I många andra kommuner, till exempel Östersund, har S en mer nyanserad bild på vad Lov handlar om.

I Krokom har en rad mindre företag som arbetar med hemtjänst vuxit fram tack vare Lov. Runt om i våra bygder erbjuder dessa småföretag hemtjänst men också andra tjänster. De skapar arbete lokalt, inte minst för kvinnor. Det är definitivt inte den typ av företag som skickar vinster till skatteparadis på andra sidan jorden.

I en tid då allt fler glädjande nog understryker vikten av jämställdhet och talar om feminism attackerar S och V i Krokom ett område där kvinnor ofta har förutsättningar att starta företag. Är det inte bra att lokala privata småföretag och kooperativ kan leverera tjänster och service till våra äldre?

Viktigast med Lov är ökad valfrihet. Kommunen erbjuder hemtjänst, men den äldre kan också välja en privat utförare. Tråkigt nog är S och V motståndare till ökad valfrihet och näringsutveckling på landsbygden. Det är bra att väljarna får besked om detta före valet.

Från Centerns sida kommer vi att fortsätta att arbeta för en bra vård och omsorg för alla våra äldre. Det ska finnas en bra service i alla delar av vår kommun. Att den äldre dessutom kan välja vem han eller hon vill ha hjälp av är en positiv utveckling.

Maria Söderberg (C)

kommunstyrelsens ordförande

Cristine Persson (C)

socialnämndens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel