Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökade kostnader för hyrsjuksköterskor

Landstingens kostnader för stafettsjuksköterskor har ökat med 38 procent sedan 2011. Även i Jämtlands län noteras en ökning.

2011 hade landstingen en total kostnad på 157 miljoner kronor för att anlita sjuksköterskor från bemanningsföretag. 2012 hade beloppet stigit till 197 miljoner och till och med oktober i fjol hade kostnaden ökat till 217 miljoner kronor. Det visar en sammanställning som tidningen Vårdfokus har gjort.

Där kan man också utläsa att Jämtlands läns landsting hade en kostnad på 1,1 miljoner kronor under 2013, fram till november. För 2011 och 2012 hade inte landstinget i Jämtlands län några kostnader för hyrsjuksköterskor, enligt Vårdfokus.

17 av 21 landsting redovisar en ökning och den har varit störst i Västmanland, Sörmland och Norrbotten. I Kronoberg har landstinget kraftigt minskat användningen av hyrsjuksköterskor genom ett målmedvetet arbete och landstinget i Jönköping har aldrig anlitat bemanningsföretag för att ta in sjuksköterskor.