Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökade krav även på tomten

Östersund 24 november 2011.

Hej tomten. Nu är det bara en månad kvar till julafton och jag tänkte att det är hög tid att du får min önskelista. Så du har lite tid att förbereda dig, menar jag. Det känns ju lite läskigt nu för tiden med all denna stress och skit som folk drar runt med, folk verkar sönderstressade till höger och vänster och just den här tiden på året verkar vara värst. Du om någon har det lite körigt nu och några veckor framöver, och jag vill inte att du ska känna dig ännu mer stressad nu när jag kommer med min lista med önskemål.

Samtidigt som jag är lite orolig över stressnivån på ditt jobb känns det extra jobbigt med din vikt. Jag har ju sett dig i den här nya trevliga reklamfilmen för Coca-Cola och jag tycker att du verkar rundare än vanligt i år. Har du lagt på dig lite extra här i vår och sommar? Du kanske bör sluta dricka så mycket läsk? Som du vet innehåller de ju extremt mycket socker och socker binder fett. Hur ska du orka med att flänga jorden runt på ett dygn när du bär på denna övervikt? Och tänk på renarna, hur ska de orka dra släden? Du är säkert medveten om siffrorna, att vi handlar julklappar för mer och mer pengar varje år, så jag antar att din släde blir tyngre och tyngre i samma takt som vi spenderar mer pengar.

Drygt 60 miljarder kronor handlar vi svenskar julklappar för varje år, och trots finanskrisen så förväntas summan höjas något även den här julen. Kan tänka mig att det blir lite tungt för dig och ditt ekipage. Vore det inte bra då att tänka lite på din egen vikt då? Många bäckar små, du vet …

Nu när jag tänker på det, är det inte dags för dig att helt enkelt byta jobb? Eller ännu bättre, gå i pension? Du kanske kan ha kvar leksaksfabriken och allt det där, men ta in en vikarie de här veckorna framöver. Det är många som söker jobb just nu, och trots att arbetstiderna suger och det är ett tungt jobb du har, så är det säkert någon som vill hoppa in. Någon som inte riskerar att fastna i skorstenen. På tal om vikten.

Nä du, tomten, jag känner med dig. Det kan inte vara lätt att vara jultomte i dag, när alla bara vill ha mer hela tiden, och jag kan tänka mig att det tar nissarna lite längre tid att göra en Ipad än en docka.

Hur som helst, här är min önskelista. Inget märkvärdigt, så jag räknar med att det ligger där under granen julaftonsmorgonen ;-)

Bra och värdiga äldreboenden. Du har väl läst om turerna kring Carema den senaste tiden? Kan inte du ta och styra upp det där, politikerna litar jag inte på. Inte när det är pengarna som styr, då litar jag inte på någon. Det är nog bara du, tomten, som kan fixa det här.

Tv-tablån. Det går ju bara skit på tv nu för tiden. Kan du inte fixa lite bra tv-serier på kvällarna, jag är sååå less på dessa dokusåpor och matlagningsprogram och caféprogram. ”Dag” är skitbra, men måste de bra serierna gå så sent på kvällarna?

Några fler timmar på dygnet. Har svårt att hinna med allt jag vill, umgås med sambo och barn, träna, träffa kompisar, laga mat och bara slappa. Lite mer tid vore snällt, tack.

Snön. Nu vill jag inte ha barmark längre, det här är inte kul. Om du bara fixar det innan julafton är jag nöjd, men det får gärna komma innan också.

Räntorna. Kan du inte se till att de inte går upp i alla fall? Vore skönt att slippa den där ständiga ångesten över att de kanske stiger.

Våra kompanjoner i EU. Kan du inte ta de där gubbarna nere i södra Europa i nacken och se till att de skärper sig? Eller ännu bättre – ge dem inga julklappar i år (antar att de enbart önskar sig bonusar i miljardklassen). Du måste ta tag med hårdhandskarna där, tomten, du har varit alldeles för snäll.

Ja, men det var allt från mig. Se nu till att vila ordentligt när du kan. Och, som sagt, skippa sockret. Vi vill att du ska må bra. Mår du bra, mår vi bra. Vi behöver ju dig, tomten. I tider då folk terroriserar varandra och ekonomin går åt helskotta behöver vi positiva krafter att tro på. Så vi vill ju inte att du går och stressar sönder dig själv, eller inte sköter din hälsa, eller hur?!

Vi ses om fyra veckor. Ha det bra så länge. Kram /Ac