Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Okänd bil oroade föräldrar

En 10-årig pojke kände sig uppmanad att kliva in i en okänd bil utanför Jämtkrafthallen i Ås i onsdags kväll. Pappan polisanmälde händelsen men allting visade sig vara ett missförstånd.

Annons

Pappan skulle hämta sin son vid Jämtkrafthallen efter träningen. De pratade på telefon och pappan sa att han var på väg och att pojken kunde gå ut till vägen så länge. Men när 10-åringen gick ut så stod det en okänd minibuss på parkeringen och 10-åringen har berättat för sin pappa att han kände sig uppmanad att kliva in. Sen upplevde han att minibussen följde efter när han fortsatte att gå.

Pappan tog händelsen väldigt allvarligt och ringde polisen så fort han träffade sin pojke och fick höra hans berättelse. En polisanmälan om ofredande mot pojke under 18 år upprättades. Pappan skrev också om händelsen på facebook, ett inlägg som fått en väldig spridning. Jag ville i alla fall varna andra föräldrar om någon annan skulle drabbas, berättar han för ÖP.

– Man reagerar väldigt starkt när ens barn berättar något sådant, men jag hoppas att det finns en rimlig och vettig förklaring.

Under torsdagsförmiddagen fick polisen in nya uppgifter om ärendet och allting visade sig ha just en rimlig och vettig förklaring. Enligt förundersökningsledare Michael Lundberg hörde minibussen till Krokoms kommun och den var där för att skjutsa ensamkommande flyktingbarn till fotbollsträningen.

– Det är väldigt ovanligt att brottslingar far runt och lockar in ungar i bilar, säger Michael Lundberg och lägger till att ärendet är helt nedlagt.