Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökat intresse för Storsjöodjurscentret

I dag besöker Birger yran. Just Birger tror Kurt Johnsson är en av anledningarna till att Sjöodjurscentrat slagit besöksrekord i sommar.

Storsjöodjurscentret i Svenstavik slog upp portarna för tre år sedan. Där kan man bland annat spana efter sjöodjuret via en live-kamera som satts ut i Storsjön eller läsa om personer som säger sig ha sett sjöodjuret. I sommar har det skett ett trendbrott när det gäller antalet besökare.

– Något har hänt i sommar, det har varit en trög start men nu har det hänt något. Det är roligt när det går åt rätt håll, säger Kurt Johnsson som är ordförande i Svenstaviks företagarförening som driver centrat.

Kurt Johnsson berättar att besökarantalet har ökat med 80 procent hittills, jämfört med förra sommaren. Men påpekar att vissa dagar är det inga besökare alls och vissa är det fler. I sommar slog de rekord med 38 besökare på en dag. Sammanlagt ryms det cirka 60 personer i lokalen.

Förutom nytillskottet Birger så tror Kurt Johnsson att de ökade besöksantalet beror på att de i år är kopplade till turistföreningen i södra Storsjöbygden.

– Helt klart är att Birger lockar till sig människor, säger Kurt och tittar på barn och vuxna som vill krama det lilla sjöodjuret.