Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökat underhåll kan ge höjda hyror i Härjedalen

​Härjegårdar vill höja hyrorna med drygt fyra procent. Detta för att få in pengar till ett ökat underhåll.

– Det har varit eftersatt de senaste åren, säger Hans Svensson, vd på Härjegårdar.

Kommunala fastighetsbolaget Härjegårdar vill höja hyrorna för att få in mer pengar. Bolaget föreslår en hyreshöjning på 4,03 procent från och med första januari.

– Elpriset går upp och även fjärrvärmen, men den största anledningen till höjningen är att vi vill kunna öka underhållet, säger Hans Svensson, vd.

Han påpekar även att underhållet varit eftersatt under några år och att en hel del behöver göras åt bolagets fastigheter.

Härjegårdar har även fortsatta problem med outhyrda lägenheter. I dagsläget är nära tio procent av bolagets 1 173 lägenheter tomma.

– Vi har fortfarande för mycket vakanser, men jobbar med att hitta andra användningsområden för några av våra fastigheter. I dagsläget har vi tagit ut 40 lägenheter ur produktion, några av dem är kallställda andra hyr vi helt enkelt inte ut.

I Funäsdalen är läget det omvända. Där råder det stor brist på lägenheter. Något som Härjegårdar också jobbar på att lösa med att eventuellt flytta ut kommunal verksamhet ur flerbostadshus.

Hyresförhandlingarna mellan Härjegårdar och Hyresgästföreningen inleds på torsdag 24 november.