Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart hur mycket dammen i Fjällgården kostar

Det är oklart hur mycket den nya dammen ovanför Fjällgården kommer att kosta. Projektet fördyras eftersom man stött på mer berg än väntat.

När den nya rasmassedammen ovanför Fjällgården är klar ska Åresjöns vatten inte utsättas för så mycket grumlingar.

Dammen, som ska stoppa ras från östra och västra ravinen, innebär ett stort ekonomiskt åtagande av kommunen. Men

Åre kommun avsätter totalt 12,1 miljoner kronor till projektet. Men riktigt så mycket är det inte tänkt att projektet ska kosta för kommunen.

– Tanken är att den kommunala insatsen blir 7,3 miljoner kronor, säger Hammarberg.

Kommunen räknar med att få 60 procent av projektkostanden av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Eftersom myndigheten portionerar ut bidragen och därför kan kommunen få ligga ute med pengarna en tid.

– Det blir inte dyrare i år, inga extra investeringsmedel avsätts i år, förklarar Tobias Hammarberg, Åre kommuns projektledare.

Entreprenören har stött på mer berg än förväntat och därför kan projektkostnaden dra iväg. Hur mycket slutsumman blir återstår att se när byggnationerna kommer i gång igen i vår.