Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart om konkursansökan mot Nevs

Biltillverkaren Nevs i Trollhättan har begärts i konkurs av en underleverantör.
Men Håkan Bodin, vd på företaget LaboTest AB, har ännu inte bestämt om han ska fullfölja begäran.

– Jag kunde aldrig drömma om att det skulle bli sån stor grej av det här. Jag får fundera på hur vi ska göra, säger Håkan Bodin, till TT.

Enligt Bodin var han inte medveten om hur långt ärendet avancerat eftersom det hanterats av bolagets ombud Svensk Direktinkasso.

– Jag vill inte kommentera det här ytterligare. Jag har inte tänkt färdigt ännu.

Företaget har fordringar på 150 000 kronor för servicearbeten. Konkursansökan lämnades in till Vänersborgs Tingsrätt på måndagen.

Fredrik Sidahl, vd för underleverantörsgruppen FKG, tror på en lösning.

– Jag tycker att det är osannolikt att någon kan gå så långt och lämna in en konkursbegäran för så lite pengar som 150 000 kronor.

– Nevs fortsätter de facto att löpande betala skatter och löner till de anställda. Och det kan bara betyda att man ser ett positivt slut, säger Sidahl.

Mikael Östlund på Nevs tonar ner läget.

– Alla underleverantörer kommer att få betalt, jag kan dock inte säga när.

Nevs har obetalda skulder på totalt 50 miljoner kronor till olika leverantörer. Produktionen i Trollhättan har stått stilla sedan i juni.