Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart om någon TV4-reporter blir kvar i länet

I går blev det klart att TV4 går vidare med sina sparplaner. I Östersund är det ännu ovisst om hur det blir för reportrarna Johanna Svensson och Marcus Noterius.
– Jag utgår från att jag är arbetslös sista juni, säger Marcus Noterius.

Annons

TV4:s styrelse tog under onsdagens beslut att lägga ner samtliga lokala tv-stationer i Sverige. Det berör 140 anställda. I stället ska de ha 25 reportrar ute på olika orter i Sverige som stöd för rikssändningarna.

Beslutet har kritiserats hårt, även internt där 151 medarbetare försökte få styrelsen att ändra sig. Men så blev det inte. Nu inleds förhandlingar med fackförbundet för att genomföra besparingen.

I Östersund jobbar Marcus Noterius och Johanna Svensson. Det är sagt att en av dem ska få ha kvar sitt jobb.

– Inget är klart. Facket motsätter sig att det ska vara ensamjobbare. Men det är fortfarande risk att det blir noll reportrar kvar här. Man vågar inte sia alls. Jag utgår från att jag är arbetslös sista juni, säger Marcus Noterius.

Det är i nuläget oklart när sista lokala tv-sändningarna genomförs.

– Vi har hört midsommar. Men ingen vet, säger Marcus Noterius.

Han tycker att det känns tungt att gå på jobbet, men jobbet måste ändå göras.

– Jag är tack och lov ledig nu ett par dagar. Det är inte så roligt att jobba. Det är respekten för kollegorna som gör att man fortsätter jobba. Det är de som drabbas om man skulle sluta, säger han.

Marcus Noterius berättar att det är ofattbart att TV4 fullföljer sina sparplaner.

– Det är tråkigt för alla, för tittarna och för konkurrenterna. Det är jobbigt och ofattbart. Ingen av oss fattar något. Det är tråkigt att pengar går före allt annat, säger han.