Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart om renovering av Backe sjukhus – ägarbolaget har skulder

Backe sjukhus måste renoveras på de tre våningsplan som kommunen hyr. Thomas Nordgren har gett löfte om att bekosta allt. Men samtidigt har hans bolag svårt att betala räkningarna.

Annons

Thomas Nordgren Gruppen AB har under 2009 dragit på sig tre betalningsanmärkningar. Det finns 100 000 kronor i obetald skatt och nu senast har Statoil begärt ett betalningsföreläggande på 173 620 kronor.

Thomas Nordgren har samtidigt gett löfte om att företaget Thomas Nordgren Gruppen AB ska renovera Backe sjukhus med start i maj. Det berättade tekniska chefen Jörgen Pettersson på kommunala pensionärsrådets sammanträde i februari.

just nu tre våningsplan för ett äldreboende för årshyra på cirka 2,6 miljoner. Monica Grahn, vård- och omsorgschef, berättar att lokalerna inte uppfyller deras krav på bland annat god tillgänglighet.

– Vi behöver goda hygienutrymmen och tillgång till fullvärdiga lägenheter.

Mer än så vill hon inte säga utan hänvisar till Thomas Nordgren.

Kommunalrådet Jan-Olof Andersson (M) är oroad över situationen och vet inte hur kommunen bör agera.

– Jag vet inte vad som händer om fastighetsägaren kommer på obestånd. Det jag kan tänka mig är att kommunen tar över driften tillfälligtvis tills det kommer en annan lösning. Men då självklart utan att betala hyra, säger Jan-Olof Andersson.

Han ska nu ta kontakt med förvaltningen och han är främst fundersam på det här med uppvärmningen av sjukhuset.

– Jag tänker på oljan och om Statoil slutar leverera, vad händer då?

Thomas Nordgren ville i går inte lämna några kommenarer.