Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oksanen: Inlandsbanans framgång föder förhoppningsvis ny framgång

20 procent fler resenärer under sommaren med Inlandsbanan är goda nyheter. Dessutom är resenärerna nu yngre än tidigare. Vildmark och äventyr är trenden som gör att banan tågar på och lockar bredare målgrupper.

Nu siktar Inlandsbanan även på paketresor till vintermarknaden i Jokkmokk tack vare nya flyglinjer till Köpenhamn och London samt ett ÖFK-tåg till Tyskland för mötet med Hertha Berlin i Europa League. "Segertåget" är en smart pr-kupp, både av fotbollen och Inlandsbanan.

Och som grädde på moset är Inlandsbanan nominerad till Stora Turismpriset. Att det går bra för Inlandsbanan är bra för hela Jämtlands län.

Och ju mer snurr och surr det är kring banan desto större är chansen att miljardupprustningen i avsiktsförklaringen med australiensiska bolaget Macquarie går i lås. Då kan inlandets tågtrafik verkligen ta nästa steg till nytta för både gods och persontransporter.

Det vore välkommet för sammanhållningen av Sverige.

Detta är en ledartext av Patrik Oksanen, tf politisk redaktör på ÖP.