Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Okunskap om verkligheten

Svar på "Handlingskraftig ledning saknas", Åsikter 5 december.

Artikeln lyser starkt av en väldig okunskap om hur verkligheten är! Vi tar det väl från början så att herr Klint inser hur det egentligen fungerar.

1. Medborgare i Ragunda kommun har behov av ekonomiskt bistånd och ansöker om detta hos IFO.

2. Medborgarens situation utreds utifrån riksnorm och lokala riktlinjer och bedöms sedan om bistånd är berättigat eller inte.

3. Medborgaren är missnöjd med bedömningen och överklagar till förvaltningsrätten.

4. Utredningen skickas till förvaltningsrätten som sedan meddelar dom utifrån utredningen och avgör på så sätt om utredaren (nämnden) eller medborgaren har rätt.

Detta sker helt och hållet utan inblandning av juridisk expertis, tvärtemot vad G Klint med sin brist på kunskap vill framhäva. Att ha rätt i överklagade ärenden visar väl att man har en rättssäker verksamhet och måste väl ändå vara en ganska naturlig målsättning, eller?

Gällande användandet av Kommunlex är mitt råd till Klint att prata med en partikollega som även sitter i kommunstyrelsen (KS). Han kan säkert dra sig till minnes och upplysa dig om i vilken typ av ärende detta företag använts. Men jag ska ändå ge en kort resumé av det hela:

År 2012 restes ett skadeståndskrav mot Ragunda kommun. Det föredrogs i KS av handläggande tjänsteman med upplysning om att Kommunlex skulle användas för att bestrida detta krav.

Så skedde och Ragunda kommun undgick skadeståndet. Det var dock inte över med detta, utan Kommunlex har anlitats som biträde i ett flertal olika förhandlingar.

Kommunlex har alltså inte använts "för att få rätt mot sina hjälpsökande" som Klint okunnigt framhäver.

Lennart Skoog (S) ordförande sociala utskottet Ragunda kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel