Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ola från Östersund tar plats i ny TV-satsning i Fotbollskanalen: "Kan bryta ny mark här"

Ola Lidmark från Östersund kommer tillsammans med journalisten Gusten Dahlin och fotbollsexperten Hasse Backe leda ett nytt fotbollsprogram på Fotbollskanalen som ska heta "Fotbollslabbet".

Den nya fotbollssatsningen börjar i vår på Fotbollskanalen och det ska med hjälp av plattformen Playmaker.ai ta fram avancerad data från prestationer på planen ligga till grund för analys och diskussioner. Ett system som Football Analytics Sweden tagit fram, där Ola Lidmark är en av grundarna.

Läs också: ÖFK använder Olas analysplattform – nu sprids den över fotbollssverige

Gusten Dahlin, Hasse Backe och Ola Lidmark kommer i "Fotbollslabbet" analysera de största ligorna i Europa, med en ny infallsvinkel.

– Ingen i Sverige har tidigare gett sig på att förklara de stora fotbollssnackisarna med utgångspunkt i så här avancerad data, därför känns det väldigt spännande att vi på Fotbollskanalen kan bryta ny mark här, säger Tobias Rosvall, Chefredaktör för Fotbollskanalen och Digitalchef Sport på Bonnier Broadcasting i ett pressmeddelande.

Hasse Backe har tidigare varit tränare för både New York Red Bull och Panathinaikos. Gusten Dahlin har tidigare jobbat på Expressen och leder den framgångsrika podcasten Tuttobalutto, tillsammans med Thomas Wilbacher.

Läs också:

Så går snacket om Östersund – Malmö-experternas analys av heta cupmötet: "Fnyser åt ÖFK"

Östersundsföretag får tv-jättar som kunder – ska leverera fotbollsanalyser till sändningar